Pirkanmaan derby päättyi tasapeliin

tamuhaka20090807_50cm_6904Muutaman minuutin päässä oli Hakan voitottomien otteluiden putken katkeaminen, mutta harmittavasti Tampere Unitedin Jussi Kujala pääsi puskullaan tasoittamaan Sebastian Strandvallin avausmaalin. Näin Pirkanmaan derbyssä jaettiin pisteet lukemin 1-1.tamuhaka20090807_50cm_7185

Hakalla oli pelissä täysin erilainen syke kuin sunnuntain JJK-ottelussa. Ensimmäinen puoliaika olikin koskilaisten hallintaa, vaikka TamU:n Tomi Petresculla ensimmäinen maalipaikka olikin. Petrescu pääsi pariin otteeseen testaamaan Janne Korhosta. Ensimmäinen kuti meni päin ja toinen ohi.

Ottelun avausmaali syntyi 14. minuutin pelin jälkeen. Niko Ikävalko haastoi röyhkeästi laidallaan ja ajoi rangaistusalueelle. Antti Ojanperä nappasi Ikävalkolta jalat alta, eikä erotuomari Vesa Pohjonen epäröinyt viedä palloa pilkulle. Strandvall sijoitti pallon kylmän viileästi ohi Mikko Kavénin.

Hakalla oli mainio tilaisuus tuplata johtonsa puolen tunnin pelin jälkeen. Markus Joenmäki nousi ylimmäksi Strandvallin keskitykseen, mutta Kavén oli maalillaan tarkkana.

Toisella puoliajalla TamU sai hieman paremmin otetta peliin, mutta Hakan tarkka puolustuspelaaminen piti kotijoukkueen tuhannen taalan paikat vähissä. Toisessa päässä Valeri Minkesellä oli mahdollisuus ratkaista peli, mutta kova kuti kimmahti tolpasta ohi maalin. Kavén ei ehtinyt tilanteeseen lainkaan mukaan.tamuhaka20090807_50cm_7440

Hakan kannalta harmittava tasoitusmaali tuli 83. minuutin kohdalla. Jussi Kujala näki aukon Hakan topparien välissä ja syöksyi Ilari Ruuthin keskitykseen. Janne Korhonen ei voinut Kujalan tarkalle puskulle mitään.

Tasapeli ei oikein sopinut kummankaan joukkueen suunnitelmiin, mutta pistejaosta huolimatta Haka on edelleen iskuetäisyydellä liigakärkeen. Seuraavaksi valkopaidat pelaavat kansainvälisen harjoitusottelun, kun Espanyolin reservijoukkue saapuu tiistaina Tehtaan kentälle. Ottelu alkaa kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Korhonen, Nikkilä, Joenmäki, Holopainen, Mattila (69. Viljanen), Kauppila, Hynynen (62. Mäkitalo), Strandvall, Innanen, Ristilä, Ikävalko (79. Minkenen(var.)).