Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haastaa HJK:n Klassikossa

okapeukkuSunnuntaina Helsingissä pelataan Suomen seurajalkapalloilun ehdoton Klassikko, kun Haka ja HJK iskevät yhteen. Ottelulle tuo lisäarvoa se, että molemmat joukkueet taistelevat sarjataulukossa myös kärkisijoista. HJK on piikkipaikalla neljä pistettä Hakaa edellä, joten panosta ottelusta ei puutu.

Lauantaisen VPS-tappion jälkeen joukkue rentoutui hieman ja piti pari päivää vapaata valmistautuessaan sunnuntaiseen kohtaamiseen. HJK sitä vastoin urakoi Eurooppa-liigassa häviten liettualaiselle Vetralle yhteismaalein 2-3. Torstaina tuli Finnair Stadiumilla takkiin 1-3. HJK olisi seuraavalla kierroksella kohdannut Fulhamin.
– HJK:n leirissä ollaan varmasti pettyneitä torstain tappioon. Nyt he kääntävät kaiken katseensa liigaan ja joukkueeseen on varmasti odotettavissa muutoksia ja niihin on varauduttava, Hakan päävalmentaja Olli Huttunen miettii.

Huttunen uskoo, että sunnuntaina vastaan asettuu tappiosta sisuuntunut sinivalkoraitainen vastustaja.
– He haluavat mahdollisimman nopeasti kuitata Vetra-tappionsa ja he tulevat varmasti ärsyyntyneinä vastaan. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että eurotappion jälkeinen liigaottelu on aina hieman vaikea. He vaihtavat varmasti tuoreita ja nälkäisiä pelaajia kentälle, Oka ennakoi.

Hakalla on allaan kaksi peräkkäistä kotitappiota ja kurssin kääntämistä yritetään nyt vieraskentällä. Oka ei näe haittaa vieraskentästä.
– Ei sillä ole väliä että pelaamme vieraskentällä. Olemme pelanneet vieraissa tänä vuonna hyvin. Nyt Finskillä on uusi luonnonnurmi ja se sopii meille hyvin. Olemme saaneet levätä tämän viikon ja toivottavasti meillä on tuoreita jalkoja sunnuntaina.

Hakan leiristä kuului ikäviä uutisia viikolla, kun toppari Diego Corpachen kausi päättyi polvivammaan. Puolustuslinjasta on sivussa myös pelikiellossa oleva Pietari Holopainen.
– He ovat puolustuksesta pois, mutta me kestämme sen kyllä. Meillä on laadukkaita paikkaajia, Huttunen toteaa.

Corpachen ja Holopaisen lisäksi kokoonpanosta puuttuvat edelleen hiljakseen kuntoutuva Kalle Parviainen, reisivaivainen Gabriel Ruiz sekä polvivammasta kärsivä Nicolas Kivistö.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT