Haka taipui IFK:lle

hynynen_250x160Hakan kuuden ottelun tappiottomien otteluiden putki päättyi keskiviikkona, kun Haka joutui tunnustamaan IFK Mariehamnin paremmakseen 1-2 (0-1) numeroin. Tappio oli Hakalle samalla ensimmäinen vieraskentällä tällä kaudella. Hakan paidassa nähtiin uusi Veikkausliigadebytantti, kun Markus Joenmäki pelasi ensimmäisen Veikkausliigapelinsä Hakassa.

Haka aloitti pelin kovaan vastatuuleen, mutta lähti ennakkoluulottomasti otteluun. Ensimmäisen vartin Haka piti hyvin palloa, mutta ei saanut luotua huippupaikkoja. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli vartin kohdalle Arsim Gashille, mutta hänen laukaus meni ohi maalin. Hakan ensimmäinen paikka tuli viisi minuuttia myöhemmin, kun Niko Ikävalko jätti hienosti kantapäällä Mika Mäkitalolle, mutta ”Muksun” laukauksen IFK-vahti Gustav Långbacka torjui alakulmasta kulmaksi.

Sen jälkeen kotijoukkue sai vahvan painostuskauden aikaiseksi. 23. minuutilla Gashi pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan, mutta veto kilpistyi tolppaan. Hetkeä myöhemmin Ante Simunac pääsi laukomaan, mutta kuti meni yli maalin. Hakan seuraava tilanne tuli 32. minuutilla, kun nopeasta vastahyökkäyksestä Sebastian Strandvall keskitti, mutta Ikävalko puski pallon yli maalin. Seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue sitten iski. Pietari Holopainen kaatoi laidassa IFK-pelaajaa kortin arvoisesti. Simunac keskitti tuomitun vapaapotkun maalille ja Mate Dujilo puski pallon takanurkkaan ja vei kotijoukkueen johtoon. Moni odotteli tilanteessa paitsiovihellystä, mutta sitä ei kuulunut. Hetki myöhemmin Janne Korhonen säästi Hakan lisätakaiskulta hyvällä jalkatorjunnalla. Neljä minuuttia ennen taukovihellystä Mikko Innanen karkasi Johan Carlssonilta ja Carlsson joutui taklaamaan Innaa rangaistusalueella. Kaikki odottivat rangaistuspotkua, mutta erotuomari Miikka Lähdesmäki viittoi peliä eteenpäin. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa.

Toiselle jaksolle Haka tuli vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia. IFK tuli kuitenkin vahvasti päälle ja vaikeutti Hakan pelinrakentelua. 50. minuutin kohdalla Joenmäki pääsi puskemaan Strandvallin keskityksestä, mutta pallo meni hieman yli maalin. Haka jatkoi painetta ja 63. minuutilla Jarno Mattila pääsi laukomaan tulisesti vapaapotkusta, mutta veto kilpistyi IFK-puolustajaan. 76. minuutilla paras maalipaikka siunaantui Sami Ristilälle, mutta IFK-puolustaja ehätti väliin juuri ratkaisevalla hetkellä.

Sen jälkeen tilanne tasaantui ja kotijoukkue pääsi paremmin mukaan. 86. minuutilla IFK sitten iski illan toisen osumansa. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Marcus Oloffson laukoi Korhosen käsien kautta pallon verkkoon. Haka ei kuitenkaan luovuttanut ja muutama minuutti myöhemmin Antti Hynynen pääsi laukomaan Hakalle kavennuksen. Haka haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta tällä kertaa kiri ei riittänyt ja näin pisteet jäivät Ahvenmaalle.

Tappio tiesi sitä, että IFK nousi Hakan rinnalle sarjakärkeen. Hakalla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Seuraavaksi Haka pelaa jälleen kotikentällään, kun keskiviikkona FC Lahti saapuu Tehtaan kentälle Kansanjuhlaan.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Pietari Holopainen (v), Diego Corpache, Markus Joenmäki, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Mikko Innanen, Mika Mäkitalo (v) (83. Jani Bäckman), Sami Ristilä, Sebastian Strandvall (77. Nicolas Kivistö), Niko Ikävalko (64. Antti Hynynen)