Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka keskiviikkona IFK:n vieraaksi

hakalogoHaka palaa maaottelutauolta tositoimiin keskiviikkona, kun Haka matkustaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Haka pitää edelleen sarjataulukossa piikkipaikkaa, kun taas IFK on jaetulla neljännellä sijalla kolme pistettä mustavalkoisia perässä.

Haka vietti parin viikon tauon akkuja lataillen ja harjoitellen sekä selvitti tiensä myös Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle. Hakan päävalmentaja Olli Huttusen mukaan tauko teki tehtävänsä.
– Tauko oli erittäin paikallaan ja huomaa, että se teki henkisesti ja fyysisesti hyvää. Pelaajat ovat palautuneet ja huomaa, että tauko tuli tarpeeseen ja meininki harjoituksissa on ollut hyvää. Nyt aloitellaan taas pelejä ja uskon, että olemme levänneet hyvin ja olemme valmiita jatkamaan.

Kotikentällään maarianhaminalaiset ovat olleet vahvoja voittaen viidestä ottelusta kolme ja pelaten kahdesti tasan. Huttunen tiedostaa IFK:n kovan kotijoukkueen maineen.
– Onhan se hyvä kotijoukkue. On aina otettava olosuhteet huomioon, sillä kenttä on hieman pienempi kuin muualla ja vastassa on isokokoinen ja fyysinen joukkue. Fyysisyys tuo varmaan oman ripauksensa peliin, mutta meidän on oltava valmiita vastaamaan siihen. Heillä on erittäin aktiivinen ja fyysinen joukkue tällä kaudella. Niin kuin tilastot kertovat, niin ei se mikään helppo vierasottelu ole meille, Huttunen muistuttaa.

Huttusella on kuitenkin selvä resepti miten Ahvenanmaalta palataan täyden pistepotin kera.
– Meidän oma pelaaminen on tietenkin se ase millä pyrimme iskemään. Meillä on joukkueessa taitoa ja nopeutta ja niitä pyrimme hyödyntämään IFK:ta vastaan.

Hakan pelaajatilanne on tällä hetkellä valoisa, sillä ainoastaan pitkäaikaispotilas Kalle Parviainen ja Pikkuhuuhkajien EM-kisoissa mukana oleva Petri Viljanen puuttuvat joukkueen kokoonpanosta.

IFK Mariehamnin ja Hakan välinen ottelu alkaa Wiklöf Holding Areenalla klo 18.30 alkaen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT