Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Topparilupaus sopimukseen Hakan kanssa

FC Haka on tehnyt kauden 2016 loppuun saakka kestävän sopimuksen 19-vuotiaan toppari Eero-Matti Auvisen kanssa.

Auvinen on Janakkalan Pallon kasvatti ja siirtyi täksi kaudeksi valkopaitoihin Hakan ja HJS:n A-junioreiden yhteisjoukkueeseen HJS:sta. Hänellä on kokemusta myös FC Hämeenlinnan paidasta. Hyvin menneet pelit A-junioreissa toivat sopimuksen myös edustusjoukkueen kanssa.

– Lähiajan tavoitteina on treenata hyvän joukkueen mukana ja kehittyä siinä. Sitten hiljalleen mukaan edustuksen pelirinkiin ja mahdollisesti avauskokoonpanoon. Sopimus mahdollistaa sen, ettei tässä tarvitse kiirehtiä ja A-junioreiden SM-sarjassakin tulee pelattua tosi hyviä matseja, Auvinen kertoo.

Auvinen on vasenjalkainen ja monipuolinen toppari.

– Sen verran on pituutta, että olen pääpalloissa ihan hyvä ja myös avaavat syötöt ovat vahvuus. Lisäksi nopeusominaisuudet ovat hyvällä mallilla, 188-senttinen Auvinen valottaa vahvuuksiaan.

Haka/HJS:n kausi A-junioreiden SM-sarjassa on ollut kohtuullinen. Viidestä ottelusta on tilillä kuusi pistettä, mutta eroa kolmanteen sijaan on ainoastaan kolme pistettä. Maaliero 4-6 kertoo osaltaan siitä, miksei pistetili ole vielä enempää karttunut.

– Meillä on ollut tiukkoja pelejä ja olemme pärjänneet jokaista joukkuetta vastaan. Maalinteko on vain uupunut ja meidän pitää saada paikoista maalit, niin meillä on mahdollisuudet korkealle. Eteenpäin vain samaan malliin.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen on tyytyväinen nuorukaisen sopimukseen.

– ”Ege” on todella mielenkiintoinen pelaaja. Hän on vasenjalkainen ja pallollisena taitava, joka antaa hyviä avaavia syöttöjä. Isokokoiseksi pelaajaksi hän on myös nopea. Hänellä on perusominaisuudet olemassa kovan luokan toppariksi eikä vasureita ole koskaan liikaa. Tärkein asia on, että hän on tervepäinen pelaaja, joka ymmärtää tekemisen laadun ja määrän päälle eikä oleta olevansa vielä valmis pelaaja. Hän on halukas kehittymään, Martonen kehaisee tuoreinta sopimuspelaajaa. 

 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT