Haka puristi voiton MP:sta

Hakan puolustuspeli oli taas uomissaan, kun MP vieraili Tehtaan kentällä. Yksi maali riitti ja näin Haka voitti 1-0.

Haka sai otteluun erinomaisen alun, sillä pallo oli MP:n maalissa vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Joni Mäkelän antama kulmapotku ajautui lopulta Juho Pirttijoelle, joka niittasi kauden toisen täysosumansa.

Ensimmäisellä puoliajalla pelin henki oli selvä. Haka piti palloa ja MP kyttäsi valkopaitojen virheitä. Pari vaarallista mokaa Hakan puolustuksessa sattuikin, mutta niitä mikkeliläiset eivät pystyneet hyödyntämään.

Hakaa puolestaan vaivasi tehottomuus oikein urakalla. Kalle Multanen sai parikin avopaikkaa, mutta sihti ei ollut kohdillaan. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Mäkelä pujotteli lähes koko MP:n puolustuksen läpi, mutta Antti Kuismalaa Mäkelä ei enää pystynyt jallittamaan.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä. MP väläytteli aika ajoin ja Hakalla ratkaisevat syötöt eivät löytäneet oikeita osoitteita. Vaihdosta kentälle juossut AJ Gray oli toki pirteällä pelipäällä ja haastoi hyvin MP:n puolustusta.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Hakalla oli paikka ratkaista peli, mutta kovasta maalinedustahässäkästä palloa ei verkkoon asti saatu. Multasella oli myös oma mahdollisuutensa puolittaisesta läpiajosta päätöskympillä, mutta ei vain uponnut.

Ottelun viime minuuteilla MP sai vahvan kirin aikaiseksi. Enempää osumia ei kuitenkaan Tehtaan kentällä enää nähty.

Yleisöä Tehtaan kentällä oli 1030 katsojaa. Hakalla on nyt puolentoista viikon tauko Ykkösen otteluista. Seuraava peli on sunnuntaina 14.6. TPS:aa vastaan Turussa. Tehtaan kentällä pelataan keskiviikkona 17.6. Tuolloin vieraana on nousijajoukkue VIFK.

Hakan kokoonpano MP:ta vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Juho Pirttijoki, Mikko-Petteri Latosaari, Mikko Innanen (34. Jarno Mattila), Aapo Mäenpää (74. Lauri Hakanen), Niilo Mäenpää, Cheyne Fowler, Kasperi Liikonen (var.) (54. AJ Gray), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.

Kuvat: Jan Lindroos