Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirttijoen alkujännitys karissut pois

Haka saa torstaina kotikentälleen mielenkiintoisen vastustajan, kun sarjanousija MP asettuu vastaan illan ottelussa. Hakan toppari Juho Pirttijoki lähtee otteluun luottavaisena.

Hakan omassa päässä verkko heilui hieman liian tiuhaan tahtiin alkukaudella, mutta kahdessa edellispelissä omasta maalista ei ole tarvinnut palloa kaivaa.

– On ollut tosi tärkeä, että olemme kahdesti pystyneet pitämään nyt nollan omissa. Olemme pystyneet paremmin pelaamaan koko joukkueen puolustuspeliä ja se antaa mahdollisuuden voittaa pelejä. Viime aikoina se on ollut ihan hyvällä mallilla ja tiiviimpää, Pirttijoki valottaa parantunutta puolustuspeliä.

EIF oli edellinen joukkue, joka onnistui ohittamaan Saku Pesosen ja silloin meni kerralla neljä sisään. Sen pelin jälkeen puolustuspelaaminen on ollut varmaa.

– Emme ole varsinaisesti hirveästi muuttaneet mitään. Kun menee neljä omiin, niin siihen pitääkin vähän panostaa. Kaikki lähtee puolustuksen kautta, sillä kun puolustat hyvin, niin se antaa myös mahdollisuuden hyökätä hyvin. Yritämme pitää nollan omissa, sillä kyllä meille peleissä sen verran paikkoja maalintekoon tulee, että pystymme voittamaan pelejä.

18-vuotias Pirttijoki on pelaamassa läpimurtokauttaan, sillä vastuuta on tullut alkukauden aikana mukavasti ja jykevä toppari on ottanut paikkansa avauskokoonpanossa.

– Pelaaminen on tuntunut hyvältä ja peli peliltä suoritusvarmuus on parantunut. Pelaamiseen on tullut tietynoloista rutiinia. Alkujännitys on pois ja pystyy pelaamaan paremmin omilla vahvuuksilla ja pelaaminen tulee enemmän selkärangasta eikä tarvitse niin paljon miettiä.

Isokokoisena topparina Pirttijoki hallitsee ilmatilaa molemmissa päissä kenttää. Kauden avausmaali syntyi EIF:n verkkoon ja hän uhitteli pariinkin otteeseen AC Oulun maalia edellisottelussa. Hän onkin vahva ase Hakan erikoistilanteissa.

– Koko kuuluu tietenkin vahvuuksiini hyökkäyspään erikoistilanteissa. Isokokoisena pääsee paikoille. Uskon, että maalejakin tulee enemmän, kunhan saan puskut kohti maalia.

Torstaina Tehtikselle saapuva MP on sikäli mielenkiintoinen vieras, että joukkueesta löytyy Haka-taustaisia pelaajia. Joukkuetta valmentajaa entinen Haka-toppari Ilkka Mäkelä ja omat kasvatit Sasha Popovitch ja Mika Jussila löytyvät niin ikään mikkeliläisten riveistä. MP on pari pistettä Hakaa perässä ja kaatanut tällä kaudella muun muassa JJK sekä pitänyt kärkijoukkueita PS Kemiä ja PK-35 Vantaata tiukoilla.

– MP on tosi energinen joukkue ja he tulevat varmasti lujaa ja haastaa meidät todenteolla. Heillä on yhtenäinen nippu ja haluavat voittaa eikä meillä ole varaa lähteä peliin takki auki. Jos pystymme pelaamaan omaa peliämme, niin voimme voittaa ottelun, Juho miettii ottelun lähtökohtia.

4-4-tasapeliin päättynyt EIF ottelu toimi joukkueelle silmien avaajana, ettei yhteenkään otteluun voi lähteä henkselit paukkuen, vaan kentälle on jätettävä kaikkensa.

– Ilman muuta. Joka joukkue tässä sarjassa on kova ja pystyy haastamaan kenet tahansa. Jos EIF painaa meille neljä maalia kotikentällä, niin kyllä se toimii hyvänä herätyksenä. Mihinkään otteluun ei voi lähteä takki auki, Pirttijoki painottaa.

 

Hakan ja MP:n ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 18.30. Matsietkot pelataan Stellassa 16.30 alkaen ja jälkipelit Paviljongissa välittömästi ottelun päätyttyä. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT