Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ykkösen kotiavauksena huippupeli keskiviikkona

Haka avaa Ykkösen kauden kotiotteluiden osalta keskiviikkona, kun Tehtiksen jalkapallonurmelle vastaan astelee sarjan kärjessä puhtaalla pelillä viilettävä PK-35 Vantaa.

Hakan kausi alkoi kahdella vierasottelulla, joista voitot jäivät ottamatta. Avauskierroksella Jyväskylässä pisteet tasattiin  JJK:n kanssa Kalle Multasen ja Joni Mäkelän maaleilla lukemin 2-2. Edellisessä ottelussa Kasperi Liikosen kaksi maalia eivät riittäneet ja PS Kemi oli parempi maalein 3-2.

PS Kemi pääsi lyhyellä ja tuulisella tekonurmella käyttämään omia vahvuuksiaan, eli suoraviivaista pelitapaa ja joukkueen yläkerran kaksinkamppailuvoimaa hyväkseen. Siitä huolimatta suurimmat syylliset tappioon löytyvät peiliin katsomalla.

– Kemissä ensimmäinen puoli tuntia oli meiltä oikein hyvää tekemistä ja sen myötä päästiinkin johtoasemaan. Ensimmäisen jakson lopulla kotijoukkue pääsi sitten peliin mukaan ja antamaan meille painetta ja lopulta toisen jakson alkupuolella päästettiin ihan itse kemiläiset tasoihin ja karkuun, eikä saatu enää etumatkaa kurottua kiinni, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertaa.

Keskiviikon vieraat hakivat avauskierroksella pisteet AC Oululta lukemin 3-1 ja voittivat sunnuntaina kotikentällä VIFK:n 2-0. Näin ollen vantaalaiset ovat maalieron turvin Ykkösen kärjessä ennen PS Kemiä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Ykkösessä kolmesti. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tehtiksellä punamusta vantaalaisryhmä oli parempi maalein 1-0. Haka kuittasi voitot tasoihin Vantaalla elokuussa numeroin 2-1 ja murskasi lopulta kauden päätöskierroksella Tehtiksellä PK:n maalein 6-0.

Viime kauden otteluista ei kuitenkaan kovin suuria johtopäätöksiä kannata vedellä, sillä kumpikin joukkue on uudistunut talven aikana todella vahvasti. Hakan lisäksi myös PK-35 Vantaa vaihtoi kauden jälkeen valmentajaa ja nyt luotsina toimii ex-maajoukkuehyökkääjä Shefki Kuqi. Martonen kävikin sunnuntaina katsastamassa tulevan vastustajan pelikunnon katsomosta käsin.

– Kävin katsomassa PK-35:n ottelun eilen, joten tiedossa on minkälainen joukkue sieltä vastaan tulee ja mihin  meidän kannattaa iskeä. Kovia ulkomaalaisvahvistuksia heillä on ja he ovat nimenomaan vahvistuksia. Heistä jokainen pystyisi pelaamaan myös Veikkausliigaa, Martonen tietää.

Alkukausi on antanut muutenkin hyvää oppia Martoselle ja Hakalle Ykkösessä pelaamisesta.

– Kyllä tämä suoraviivaisempaa peliä on kuin Veikkausliigassa. Nopeammin pelataan ylöspäin ja kaksinkamppailuja tulee enemmän. Meidän pitää vain olla vahvempia niissä ja pitää huolta, että viimeistään kakkospallo jää meidän haltuun kamppailutilanteen jälkeen, Martonen tiivistää sarjatasojen eroja.

Koko Hakan joukkue odottaa jo innolla keskiviikon kotiavausta ja on valmiina ottamaan vantaalaisten heittämän kovan haasteen vastaan.

– Hyvä tekemisen meininki on ollut koko ajan ja on todella hienoa päästä Tehtikselle kotiyleisön eteen. Tutulla alustalla ja normaalikokoisella kentällä pystymme varmasti pelaamaan pallollista peliämme rauhallisemmin kuin esimerkiksi Kemissä, Martonen tietää.

Lauantainen Kemi-ottelu ei tuonut murheita kokoonpano-osastolle loukkaantumisten muodossa ja pitkältä vierasmatkalta pois jäänyt Jarno Mattilakin on taas mukana kokoonpanossa. Loppu kauden polvivamman takia sivussa olevan Aki Sihvosen lisäksi pari poissaolijaa kokoonpanossa kuitenkin on.

– Hienoa, että saadaan Jape taas mukaan kokoonpanoon. Ville Kauppinen ja Eetu Kaipio olivat sunnuntaina mukana pallollisessa harjoituksessa, mutta molempien kohdalla otetaan vielä rauhallisesti ja edetään varovasti kohti täyttä pelikuntoa, Martonen taustoittaa.

Hakan sarjakauden kotiavaus PK-35 Vantaata vastaan pelataan keskiviikkona 13.5. klo 18.30 alkaen Tehtaan kentällä. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!
 
Ostamalla kausikortin ennen keskiviikon kotiavausta hyödyt siitä enemmän ja näet kaikki kauden 14 sarjaottelua omalta paikaltasi Tehtiksen lehtereiltä. Tervetuloa ostoksille joko Hakan toimistolle tai Sportia Seppoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT