Hakalle tasapeli kauden avauksessa

Hakan ensimmäinen ottelu kauden 2015 Ykkösessä päättyi 2-2 -vierastasapeliin JJK:n kanssa. Yleisöä kauden avaus houkutteli Jyväskylään 1420 henkeä.

Pelialustana Harjun stadionilla oli luonnonnurmi eli alusta, jolla Haka ei ole kevään aikana juurikaan harjoitellut tai pelannut.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Sen alustajan toimi ex-Haka Mikko Manninen ja viimeistelijänä oli Jasin Abahassine. Manninen antoi hyvän keskityksen ja Abahassine jatkoi pallon Hakan maalin alakulmaan.

Ensimmäinen puoliaika oli Hakalta vaisu, mutta toiselle koskilaiset tulivat pirteämmällä ilmeellä. Tasoitus syntyi vain parin minuutin pelaamisen jälkeen. Avausmaalista vastasi viime kaudella 30 osumaa paukuttanut Kalle Multanen. JJK:n puolustus ei saanut putsattua palloa pois ja Multanen ei jättänyt virhettä rankaisematta.

JJK siirtyi uudemman kerran johtoon, kun pelikellossa oli minuutteja 63. Manninen oli tällä kertaa maalintekijänä Tommi Karin keskityksestä.

Haka ei toisesta takaiskusta lannistunut vaan puristi tasoihin pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Joni Mäkelä onnistui sen jälkeen, kun JJK:n puolustus epäonnistui purussaan.

Hakan ottelun jatkuvat ensi lauantaina, kun edessä on matka pohjoiseen PS Kemin vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona 13.5. Tuolloin vastassa on avauskierroksella AC Oulun kaatanut PK-35 Vantaa.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä (90. Sami Sanevuori), Mikko-Petteri Latosaari, Juho Pirttijoki, Mikko Innanen, Cheyne Fowler, Tuomas Lähdesmäki (var.) (65. min AJ Gray (var.), Niilo Mäenpää, Kasperi Liikonen (var.) (72. Jarno Mattila), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.