Jälleen cup-draamaa Tehtaan kentällä

Hakan Suomen Cupin otteluissa on ollut tällä kaudella draamaa yllin kyllin. Niin myös torstai-iltana, kun porilainen MuSa vieraili Tehtaan kentällä. Haka hukkasi varsinaisen peliajan lopulla kahden maalin johtonsa, mutta puristi voittoon rangaistuspotkukisan jälkeen luvuin 6-5 rp. 2-2 (2-0).

Ensimmäisellä puoliajalla Haka näytti menevän menojaan. Kalle Multanen puski heittäytymällä valkopaidat johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Sami Sanevuori tuplasi isäntien johdon 42. minuutilla. Sanevuori puski Joni Mäkelän antaman kulmapotkun komeasti verkkoon.

Toisella puoliajalla Hakalla oli useampi paikka ratkaista peli lopullisesti, mutta heikko viimeistely ja MuSa-vahti Juhani Koposen hienot torjunnat pitivät vieraat pelissä mukana.

MuSa pääsi kaventamaan kuin varkain 88. minuutilla, kun Niko Vainionpää sekoitti sivuvaparin jälkeen Hakan puolustuksen. Hieman alle 600 henkinen Tehtaan kentän yleisö tyrmistyi pari minuuttia myöhemmin, kun Toni Tuurin upea laukaus upposi Saku Pesosen selän taakse.

Jatkoajalla Hakalle tarjottiin taas voittoa, kun Mäkelä kaadettiin rangaistusalueella. Multanen ampui pilkun taivaan tuuliin ja näin ottelussa jouduttiin rangaistuspotkukilpailuun. Siinä sankarin viitan otti harteilleen Hakan maalivahti Saku Pesonen, joka torjui kolme rankkaria. Hakasta onnistuivat Multanen, Mäkelä, Anton Popovitch ja Niilo Mäenpää. Sami Sanevuori ja Juho Pirttijoki ampuivat molemmat omat yrityksensä yli maalin.

– Voitto ja jatkopaikka olivat tämän pelin tärkein anti. Olihan tämä taas cupin draamaa parhaimmillaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen tuumi.

Haka on Suomen Cupissa nyt kahdeksan parhaan joukossa. Puolivälierien vastustaja arvotaan perjantaina.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori, Juho Pirttijoki, Mikko Innanen, Cheyne Fowler (62. Anton Popovitch), Niilo Mäenpää, Joni Mäkelä (var.), Tuomas Lähdesmäki (70. Erkka Helminen) Kasperi Liikonen (81. Aapo Mäenpää), Kalle Multanen.

Kuvat: Jan Lindroos