Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Voitolla kahdeksan joukkoon!

Tehtaan kentällä pelataan torstaina todellinen Suomen Cupin superpäivä. Kello 16 cupin 6. kierroksen ottelussa kohtaavat liigajoukkueet Ilves ja IFK Marihamn. Haka puolestaan isännöi Kakkosen kauteen tähtäävää porilaista MuSaa kello 19.

Hakan valmistautuminen torstain cup-koitokseen on sujunut myötätuulessa ja päävalmentaja Kari Martonen on ollut näkemäänsä erittäin tyytyväinen.

– Treeneissä on ollut jälleen erittäin hyvä ja keskittynyt, sellainen kunnon tekemisen meininki, Martonen kertoo.

Joukkueen nuoremmalla osastolla on yksi urakka takana, joka helpottaa valmennusjohdon työtä treenikentällä huomattavasti.

– Abiturientti-osasto sai kirjoitukset valmiiksi muutama viikko takaperin ja he ovat olleet nyt kunnolla treeneissä mukana. Nyt riittää pelaajia niin, että olemme päässeet harjoittelemaan ihan täysipainoisia joukkueharjoituksia, Martonen iloitsee.

Abiturienttien vapautuminen koulun penkiltä ja pikkuvammoista kärsineiden pelaajien toipuminen miellyttää päävalmentajaa suuresti.

– Meillä on erittäin hyvä ja terve kilpailutilanne tällä hetkellä joukkueen sisällä pelipaikoista. Torstain ottelussa ainoa varma poissaolija on maalivahti Ville Kauppinen, joka ottaa vielä jonkin aikaa rauhallisesti Honka-pelissä tulleen aivotärähdyksen jäljiltä, Martonen taustoittaa.

Hakan edellinen cup-ottelu pelattiin huhtikuun alussa, kun Tehtiksellä vieraili FC Honka. Joukkueharjoittelun tuloksia oli nähtävissä jo tuossa ottelussa ja Hakan pääkäskijä oli näkemäänsä tyytyväinen etenkin toisen puoliajan osalta.

– Honka-ottelu oli meille kova haaste, mutta meidän esitys oli mainio etenkin toisella jaksolla, jolle jouduttiin lähtemään hieman sekavissakin tunnelmissa, kun Ville Kauppinen loukkaantui vakavan näköisesti juuri ennen taukoa. Toisella puoliajalla peli oli kuitenkin juuri sen näköistä kuin sen pitääkin olla ja jatkopaikka tuli lopulta tyylikkäästi, Martonen muistelee.

Tulevan torstain ottelusta ei ole tulossa helppoa siitäkään. Kakkosen kauteen valmistautuva Musan Salama on osoittanut talvikaudella vaarallisuuteensa.

– Kova joukkue sieltä on tulossa vastaan. Sen todisti jo heidän edellinen cup-ottelunsa, jossa he voittivat Ykköseen nousseen EIF:n. Hyvät otteet kahdessa Pallo-Iirot -ottelussa ovat myös tiedossa. Meidän pitää pystyä pelaamaan tiiviisti koko joukkueena molempiin suuntiin, sieltä löytyvät voiton avaimet torstaille.

Hakan valmennusjohdosta löytyy kokemusta myös porilaisten riveistä, sillä Hakan maalivahtivalmentaja Michal Slawuta pelasi ja valmensi MuSan riveissä vuonna 2011. Olisko Slawutan tiedoista apua Hakalle torstaiksi?

– Kyllä ne tiedot taitavat olla jo vanhentuneita, Martonen virnistää.

Torstaina Tehtiksellä nähdään Martosen mukaan mahtava cup-päivä.

– Ehdottomasti kannattaa lähteä Tehtikselle nauttimaan cup-tunnelmasta, sillä kausikortilla tai yhdellä pääsylipulla näkee kaksi matsia, Martonen viittaa ennen Hakan ottelua pelattavaan Ilveksen ja IFK Mariehamnin väliseen Suomen Cupin 6. kierroksen otteluun.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT