Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Cupissa torstaina vastassa Juho Rantalan FC Honka

Respect Suomen Cup jatkuu Hakan osalta torstaina, kun FC Honka saapuu Hakan vieraaksi Tehtikselle 5. kierroksen otteluun.

Hakan Cup-taival alkoi kahdella vierasottelulla, joissa kaatuivat Kakkosen Pallo-Iirot ja Kolmosen Töölön Taisto. Kalle Multanen hääräsi näissä otteluissa tehomiehenä, tehden itse viisi maalia ja syöttäen yhden. Edellisessä harjoitusottelussa Haka hävisi Vaasan Palloseuralle, mutta Hakan toppari Mikko-Petteri ”Mikkis” Latosaari ei ole huolissaan.

– Ehdottomasti lähdetään jatkamaan Cup-taivalta voitolla. Joukkue tuntuisi olevan hyvässä iskussa ja vaikka VPS-matsi hävittiinkin, niin peli oli uomissaan. Siitä lähdetään parantamaan ja otetaan voitto torstaina, Latosaari kertoo.

Torstain vierailijat ovat pelanneet niin ikään kaksi ottelua Cupissa. FC Hieho ja Paimion Haka kaatuivat kumpikin näytöstyyliin, joten Haka saa vastaansa kovavireisen espoolaisnipun.

– Kova peli on varmasti tulossa, mutta ne ovat nimenomaan niitä, joiden avulla meidän pelaaminen kehittyy tulevaa sarjakautta varten, Latosaari tietää.

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran. Tuolloin kumpikin operoi liigajoukkueen statuksella. Kyseessä oli kauden 2012 toiseksi viimeinen kierros Tehtaan kentällä, jolloin Haka voitti numeroin 1-0. Haka putosi tuon kauden jälkeen kuitenkin Ykköseen ja FC Honka puolestaan aloittaa tulevalla kaudella uuden nousun rakentamista Kakkosesta ylöspäin.

Kakkosen tasolle Honka on kasaamassa kovaa joukkuetta, sillä entisistä Veikkausliigapelaajista mukana ovat mm. Roni Porokara, Joel Perovuo, Nicholas Otaru ja Antonio Inutile. Päävalmentajana toimii koskilaisille varsin tuttu nimi, eli Hakaa vielä viime kaudella valmentanut Juho Rantala.

”Mikkis” on innoissaan tutuista nimistä vastustajan riveissä.

– Makee fiilis on lähteä Hongan kaatoon. Hienoa kohdata viime kauden valmentaja ja löytyy Hongasta tuttuja pelaajiakin, innostuu Latosaari.

 Torstain ottelu FC Honkaa vastaan on Hakan ensimmäinen virallinen ottelu kotikentällä kuluvalla kaudella ja sen ottelun tavoite on kirkkaana Hakan maalivahti Ville Kauppisen mielessä.

– Makeeta päästä pelaamaan taas pelejä missä vain voitolla on merkitystä. Ja se voitto me otetaan, Kauppinen lataa.

Yleisön Kauppinen toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Tehtiksen lehtereille.

– Toivottavasti yleisö löytää sankoin joukoin lehtereille, koska siitä saa vielä lisää energiaa kentälle, päättää Kauppinen.

Hakan kokoonpanosta ovat sivussa ainakin Sami Sanevuori ja Eetu Kaipio.

Suomen Cupin 6. kierros arvottiin tiistaina. HJK:n ja Suomen maajoukkueen puolustaja Sebastian Sorsa nosti arvontakorista Hakan ja Hongan otteluparin voittajalle vieraaksi seuraavalle kierrokselle Musan Salaman Porista.

Respect Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu Haka – FC Honka alkaa Tehtiksellä torstaina 2.4. klo 17.00. Otteluisäntänä toimii Metritiski Oy. Tervetuloa kannustamaan Haka jatkoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT