Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kohtaa VPS:n lauantaina

Haka jatkaa harjoituspelejään lauantaina Tehtaan kentällä, kun vastaan asettuu Olli Huttusen johdattama VPS. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 17.15.

Haka ja VPS iskivät yhteen tammikuun lopulla Vaasassa ja tuolloin Haka oli etevämpi 3-1-numeroin. Maalintekijöinä tuossa ottelussa toimivat Kasperi Liikonen, Kalle Multanen sekä Mikko-Petteri Latosaari.

– Olemme kerran jo kohdanneet ja on mielenkiintoista puolin ja toisin nähdä miten joukkueet ovat edistyneet tässä talven aikana. Vepsu on meille todella haastava vastustaja, sillä heillä alkaa sarja kohta ja heidän pitää olla jo valmiita. He olivat viime kaudella Veikkausliigassa kärkipäätä ja tämä on meille hieno haaste ja mahdollisuus, Hakan päävalmentaja Kari Martonen miettii.

Haka jatkoi vahvaa talveaan viime ottelussa kukistamalla paikallisvastus Ilveksen hyvän esityksen jälkeen 3-2. Martonen ei anna kuitenkaan tuolle ottelulle juurikaan painoarvoa VPS-otteluun valmistautuessa.

– Jokainen ottelu on omansa ja vastustajat pelaavat eri tavalla. Ei voi verrata Ilvestä ja VPS:ssa keskenään. VPS on meille hyvä vastus siinä, että pystymmekö ja uskallammeko pelata samalla tavalla kuin mitä olemme tehneet harjoituksissa.

Haka hakee edelleen vahvistuksia joukkueeseen ja mukana on pari testimiestä. Hakan kanssa jo muutaman viikon ollut AJ Gray jatkaa edelleen mukana ja uutena miehenä mukaan liittyy Tuomas Lähdesmäki. 18-vuotias hyökkäyspään pelaaja on lähtöisin Seinäjoelta ja pelasi viime kaudella pääasiassa SJK:n reservijoukkue Kerho 07:ssä Kakkosta.

– Hän on harjoitellut tämän viikon meidän mukanamme ja katsotaan millainen hän on pelissä. Lisäksi loukkaantuneista pelaajista Pirttijoen Juho on saanut alle hyvän harjoitusviikon ja hän tulee varmasti saamaan joitakin minuutteja pelissä.

Ottelu toimii samalla kenraaliharjoituksena Suomen Cupin 5. kierroksen otteluun, jossa Haka kohtaa torstaina 2.4. FC Hongan Tehtiksellä. Martonen kuitenkin pitää katseen vielä tiukasti tulevassa ottelussa.

– Jokainen peli on omansa ja jokaiseen valmistaudutaan mahdollisimman hyvin. Ei tässä vielä katsella niin pitkälle. Tärkeintä on, että pystymme toteuttamaan omaa peliämme VPS:aa vastaan. VPS tulee nälkäisenä vastaan ja heillä on varmasti hyvin ensimmäinen kohtaamisemme mielissä, Martonen päättää.

Hakan ja VPS:n välinen ottelu alkaa kello 17.15. Sitä ennen jo pelataan A-junioreiden SM-karsintasarjaa, kun Haka kohtaa VIFK:n kello 15.00 alkaen. Edessä onkin siis todellinen superlauantai. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy, mutta kannattaa silti varata hieman rahaa mukaan, sillä makkaragrilli on kuumana koko päivän. 

(Kuva: Henry Rantaniemi)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT