Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kari Martonen: Hienoa että tosipelit jatkuvat

Haka kohtaa perjantaina Suomen Cupissa sarjaottelunsa Kolmosessa pelaavan Töölön Taiston vieraskentällä. Vaikka vuonna 2003 perustettu helsinkiläisjoukkue on ehkä suurelle yleisölle aavistuksen tuntematon, on Hakan valmennuksella hyvin tiedossa minkälainen joukkue vastaan asettuu.

– Kyllä me sen verran olemme videoita katselleet, että tiedämme miten vastustaja haluaa palloa pelata ja mihin meidän kannattaa kiinnittää huomiota. Hyviä, muun muassa Klubin ja Hongan juniorimyllyn läpikäyneitä pelaajia sieltä vastaan tulee, tietää Hakan päävalmentaja Kari Martonen.

Martonen, kuten koko joukkue, on ottanut ilolla panoksellisten pelien alkamisen vastaan.

– Se tuo paljon lisää motivaatiota tekemiseen. Hyvä, että saatiin toinen Cup-matsi heti Rauman keikan perään, iloitsee Martonen.

Oman joukkueen kuviot ja tavoitteet ovat myös hyvin selvillä Taisto-ottelun alla.

– Tiukasti pidetään kiinni omasta pelisuunnitelmasta ja muistetaan, että kyseessä on joukkuepeli. Tehdään hommat huolella joukkueena, niin sitä kautta yksilötkin pääsevät loistamaan. Cupin kerrasta poikki -systeemi on kuitenkin altis yllätyksille, eikä mitään saada varmasti ilmaiseksi, kuten Raumalla saimme huomata, pohtii Martonen.

Raumalla ottelu venyi jatkoajalle asti, mutta Töölössä perjantaina jatkopaikka kelpaa Martoselle paremmin kuin hyvin jo varsinaisen peliajan jälkeen.

Kokoonpanotilanne Hakalla on käytännössä identtinen viikon takaiseen verrattuna.

– Ainoat varmat poissaolijat ovat Pallo-Iirot-ottelunkin missanneet Juho Pirttijoki ja Eetu Kaipio. Jape Mattila sen sijaan jatkaa mukana ainakin perjantain, taustoittaa Martonen.

Loppuun Haka-käskijältä löytyy vielä yksi toive.

– Toivottavasti meidän kannattajia saapuu myös Helsinkiin, Raumalla meininki oli todella upea, päättää Martonen.

Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu Töölön Taiston ja Hakan välillä alkaa Helsingin Pallokenttä 6:lla perjantaina 13.3. klo. 19.00. Otteluun on vapaa pääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT