Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Suomen Cup alkaa – yllätysnimi Hakan mukana

Haka aloittaa kauden 2015 viralliset ottelut perjantaina Rauman Äijänsuolla, missä vastaan asettuu Rauman Pallo-Iirot. Ottelun panoksena on paikka Respect Suomen Cupin neljännellä kierroksella, jolla perjantain voittaja saa vastaansa voittajan ottelusta Gnistan Ogeli – Töölön Taisto.

Lähihistoria ei tunne Hakan ja Pallo-Iirojen välisiä kohtaamisia, joten voimasuhteet ja lähtökohdat otteluun on kaivettava muualta.

Perjantain isännät ovat pelanneet talven aikana jo useamman harjoitusottelun, joista viimeisimmät ovat sujuneet mollivoittoisesti. Niin Kaarinan Pojat, Musan Salama kuin FC Interkin olivat raumalaisia etevämpiä harjoituskentällä.

Hakan valmennusjohtokin on tehnyt taustatyönsä raumalaisten harjoitusotteluiden parissa.

– Kyllä me olemme Pallo-Iirojen harjoitusotteluita katselleet. Hyvä ja tiiviisti puolustava joukkue – ja nimenomaan joukkue – sieltä tulee vastaan. Ja kyllä he pelaamaankin pystyvät, eli pelkkää vastahyökkäysten kyttäämistä ei kotijoukkueenkaan peli varmasti ole, tietää Hakan päävalmentaja Kari Martonen

Hakan talvi on sujunut valoisammissa merkeissä, eikä tappion karvasta kalkkia ole vielä Valkeakoskella jouduttu maistelemaan ja omissakin on neljässä harjoitusottelussa kolissut vasta kahdesti. Edellinen testi oli Klubi 04:ää vastaan, joka päättyi Hakan voittoon lukemin 4-1.

Yksittäisessä Cup-ottelussa piilee kuitenkin aina yllätyksen siemen ja se tiedostetaan myös Hakan leirissä.

– Cup-ottelut ovat aina kerrasta poikki, joten siinä mielessä ne eroavat paljonkin sarjaotteluista. Pallo-Iirojen kotietu on myös huomioitava, pohtii Martonen.

Päävalmentaja on kuitenkin luottavainen omiensa onnistuneen peliesityksen suhteen.

– Treeneissä näyttää erittäin hyvältä ja koko joukkue odottaa perjantaita innoissaan. Virallisten otteluiden aloittaminen ja jatkopaikka panoksena antaa hyvin lisämotivaatiota tekemiseen, kertoo Martonen.

Hakan kokoonpanotilanne Pallo-Iirot –ottelun alla on lähes täydellinen.

– Ainoa varma poissaolija on maaottelussa nilkkaansa hieman vääntänyt Juho Pirttijoki, joka on poissa pelikentiltä vielä parisen viikkoa, taustoittaa Martonen.

Perjantain kokoonpanosta löytyy myös tuttu numero 22.

– Jarno Mattila on treenannut meidän kanssa tämän viikon ja on kokoonpanossa perjantain ottelussa. Sen pidemmälle asioita ei vielä ole sovittu, mutta valmennuksen toive on, että ”Jape” pelaisi kauden aikana Hakan mukana enemmänkin. Jape tuo kentälle niin treeneissä kuin peleissäkin aimo annoksen ammattimaisuutta ja osaamista lisää, iloitsee Martonen.

Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu Pallo-Iirot – Haka alkaa Raumalla Äijänsuon stadionilla perjantaina 6.3. kello 18.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT