Multanen Hakan sankari jatkoajalla

Kakkosen Pallo-Iirot ei päästänyt Hakaa helpolla Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa.

Valkopaidat joutuivat hakemaan jatkopaikan jatkoajan kautta, mutta Kalle Multasen neljä maalia siivittivät koskilaiset lopulta 5-2 ja. 2-2 (0-0) -voittoon.

Muutaman minuutin alkutunnustelun jälkeen Haka otti ohjat käsiin ja vei peliä ensimmäiset puoli tuntia. Kertaalleen pallo saatiin Pallo-Iirojen maalin ylärimaan, mutta osuma antoi odotuttaa itseään.

Vähitellen Pallo-Iirot huomasi pysyvänsä vauhdissa mukana ja ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli hakalaisittain hankala. Vain Ville Kauppisen huipputorjunnat pitivät lukemat nollilla.

Toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtua kunnolla. Haka haki vimmatusti johtomaalia. Cheyne Fowler pommitti kertaalleen pallon Pallo-Iirojen maalikehikkoon, mutta vasta 68. minuutilla onnisti. Maalintekijänä kukapa muukaan kuin viime kaudella Suomen Cupin maalikuninkuuden voittanut Kalle Multanen.

Hakan hakiessa lopullista iskua pääsi Pallo-Iirot tasoittamaan nopean hyökkäyksen päätteeksi Mikko Valtasen toimesta kymmenen minuuttia myöhemmin. Vain viisi minuuttia tästä ja Haka johti taas. Multanen keskitti ja Joni Mäkelä puski pallon verkkoon.

Haka tuudittautui jatkopaikkaan hieman liian aikaisin ja kotijoukkue löi painetta valkopaitojen päätyyn. Eetu Setäsen tekemä Tasoitus lukemiin 2-2 tuli maalinedustaruuhkasta pelikellon näyttäessä 89. minuuttia.

Jatkoajan viidennellä minuutilla Jari Nikkilä antoi erinomaisen keskityksen ja Multanen viimeisteli illan toisen maalinsa. Viimeisiä niittejä jouduttiin odottamaan aina loppuhetkille asti, kunnes Multanen kruunasi iltansa kahdella lisäosumalla.

Seuraavalla kierroksella Haka kohtaa voittajan otteluparista IF Gnistan/Ogeli – FC Töölön Taisto.
Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Jarno Mattila, Sami Sanevuori, Mikko-Petteri Latosaari, Jari Nikkilä (114. Lauri Hakanen), Cheyne Fowler (109. Aki Sihvonen), Anton Popovitch, Joni Mäkelä (var.), Kasperi Liikonen (84. Erkka Helminen), Mikko Innanen, Kalle Multanen.