Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle neljä uutta pelaajasopimusta

Hakan edustusjoukkue viettää tämän viikon lomaa, mutta toimistolla paiskitaan hommia. Joukkueen kasaaminen edistyy kovaa vauhtia ja nyt neljä uutta pelaajaa on laittanut nimensä sopimuspapereihin. Kaudella 2015 Hakaa edustavat Kasperi Liikonen, Eetu Kaipio, Anton Popovitch ja Aki Sihvonen. Popovitchin sopimus kattaa myös kauden 2016.

Nelikosta Liikonen, 20, on ainoa uusi kasvo Tehtaan kentän yleisölle, sillä Kaipio, 25, Popovitch, 18, ja Sihvonen, 19, edustivat valkopaitoja jo viime kaudella. Kaipio pelasi edustusjoukkueessa, Popovitch ja Sihvonen A-junnuissa.

– Tuleva kausi tulee olemaan mielenkiintoinen jo senkin takia, että kukaan ei ole oikein tiennyt mikä joukkue pelaa missäkin sarjassa. Omista tavoitteistamme emme ole vielä hirveästi puhuneet, mutta vaikka tulemme lähtemään pienellä ringillä liikenteeseen, niin meillä on todella vahva joukkue, syksyn peleissä Hakan avainpelaajiin kuulunut Kaipio toteaa.

Kaipio myöntää, että on makea fiilis olla taas mukana.

– Viimeinen täysi treeniviikko joukkueen mukana on viime kauden lokakuussa, joten halu tulla mukaan on alkanut olla kova. Toki olen harjoitellut koko ajan itsekseni, mutta samat lenkkipolut ja uimahallien kaakelit ovat alkaneet käymään liian tutuiksi. Sopimuksessa uskon, että molemmat osapuolet joutuivat tekemään tänä vuonna poikkeuksellisen paljon kompromisseja, mutta urheilu edellä mennään edelleen.

– Jokaisella jätkällä tulee olemaan iso ruutu täytettävänä, mutta jos onnistumme välttymään isoimmilta loukkaantumisilta, niin tulemme varmasti taistelemaan noususta takaisin Veikkausliigaan, keskikentällä taisteleva Kaipio painottaa.

Liikonen on pääkaupunkiseudulla oppinsa saanut hyökkäyspään pelaaja, joka edusti viime kauden lopulla FC KTP:tä.

– Päätös oli helppo tehdä, kun Hakassa oltiin oikeasti kiinnostuneita minua kohtaan.

Ammattimainen toiminta niin treeneissä kuin kentän ulkopuolella teki vaikutuksen heti ensimmäisestä päivästä lähtien, Liikonen iloitsee.

– Ensi kaudella tavoitteena on pelkästään nousu, sillä omasti mielestäni Haka kuuluu liigakartalle ja toivottavasti pystyn auttamaan panoksellani joukkuetta tähän tavoitteeseen, Liikonen alleviivaa.

– Fiilikset ovat hyvät, kun pääsen jatkamaan kehittymistä tutussa ympäristössä. Ensi kesän tavoitteena on olla avauskokoonpanon pelaaja ja saada sitä kautta mahdollisimman paljon peliaikaa, keskikentän pohjalla peliä rakentava Popovitch puolestaan sanoo.

Lähinnä puolustajan roolissa viihtyvä Sihvonen on samoilla linjoilla Popovitchin kanssa.

– Sopimus antaa hyvät mahdollisuudet kehittyä lisää pelaajana Hakassa vietettyjen junnuvuosien jälkeen. Odotan innolla tulevia pelejä ”mustavalkoisissa”, Sihvonen huomauttaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT