Haka sai maalihanat auki Saharassa

Kahdessa edellisessä harjoitusottelussaan 0-0 -tulokseen juuttunut Haka sai lauantaina maalihanansa auki Saharan tekonurmella. Klubi 04 kaatui lukemin 4-1 (2-0).

Ensimmäisellä puoliajalla Hakalla oli paljon paikkoja, mutta avausosuma antoi odotuttaa itseään lähes puoli tuntia.

Haka siirtyi ottelussa johtoon 25. minuutin kohdalla. Kasperi Liikonen teki esityön ja Mikko Innasella oli helppo työ viimeistellä talven ensimmäinen osumansa.

Kalle Multanen vei Hakan kahden maalin johtoon juuri ennen taukoa. Multasen onnistuminen syntyi nopean vapaapotkuoivalluksen jälkeen.

Toisen puoliajan alussa Haka jatkoi siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäi. Tuore sopimuspelaaja Joni Mäkelä sai nimensä tilastoihin sen jälkeen, kun hän kävi pistämässä maalivahdin eteen torjuman pallon maalin kattoon. Tilanteeseen johtanut kova laukaus lähti Multasen jalasta.

Klubi 04 pääsi kaventamaan parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Haka-vahti Saku Pesosen harmittavan virheen jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Topi Järvi lisäsi pian Hakan johdon taas kolmeen maaliin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Hyvän esityön teki toinen vaihtomies Jesse Oksanen.

Hakan kokoonpanoa rokottivat samaan aikaan pelattu A-poikien SM-karsintaottelu sekä Juho Pirttijoen ja Erkka Helmisen maajoukkuekomennukset. Testipelaajan statuksella ottelussa jatkoivat jo aiemmilta viikoilta tutut Lamin Sarjo Samateh, Eetu Kaipio ja Kasperi Liikonen. Pikahälytyksellä mukaan tuli Jazzin testissä viime viikolla ollut Iyam Friday. Klubi 04 puolestaan tuskaili flunssa-aallon tuomien poissaolojen kanssa.

Ensi viikon Haka viettää hiihtolomaa ja sitten alkaa keskittyminen Suomen Cupin otteluun. Haka kohtaa perjantaina 6. maaliskuuta Pallo-Iirot Raumalla.

Hakan kokoonpano Klubi 04:ää vastaan: Saku Pesonen, Lamin Sarjo Samateh, Mikko-Petteri Latosaari, Sami Sanevuori (46. Aki Sihvonen), Jari Nikkilä, Eetu Kapio, Anton Popovitch, Mikko Innanen (71. Topi Järvi), Kasperi Liikonen (71. Jesse Oksanen), Joni Mäkelä (80. Lyam Friday), Kalle Multanen.

Kuva: Henry Rantaniemi