Haka päätti kauden maalijuhliin

Haka päätti Ykkösen kauden komeasti 1130 katsojan edessä. Ottelu PK-35 Vantaata vastaan päättyi 6-0 ja Haka nousi Ykkösessä sijalle viisi.

Ottelun alku oli tasaista pelaamista. Haka menetti paikkansa huolimattomiin syöttöihin, PK-35 paitsioihin ja epäonnistuneisiin kulmapotkuihin.

Pelin 12. minuutilla alkoi tapahtua. Haka pelasi pallon näppärän syöttelyn jälkeen Eetu Muinosen kautta Patrick Poutiaiselle ja Poutiainen latasi kovan kudin 16 metristä etukulmaan.

Hakalla oli 27. minuutilla mainio tilaisuus tuplata johtonsa, kun Kalle Multanen vapautti Eetu Kaipion erinomaisen vetopaikkaan. Kaipion kuti suuntautui kuitenkin taivaan tuuliin. Minuuttia myöhemmin Poutiainen tarjoili ja Muinonen laukoi, yli.

Tästä meni vain hetki ja Haka johti 2-0. Juuso Salonen antoi päädystä keskityksen, Multanen voitti pääpallon ja puski selkä maaliin päin kauden 29. osuman.

Haka jatkoi maalitehtailua pelin 52. minuutilla. Mikko Innanen vapautti Muinosen läpiajoon ja Muinonen sijoitti pallon tarkasti alakulmaan.

Neljäs maali tuli kulmapotkusta. Kaipio antoi ja Salonen oli päineen takatolpalla oikeassa paikassa. Peliä oli pelattu tuolloin 56. minuuttia.

Multasella oli vartti ennen loppua huikea paikka iskeä 30 osumaa rikki, mutta parista metristä lähtenyt kääntölaukaus meni yli maalin.

Sakari Saarinen antoi 82. minuutilla kovan syötön keskeen ja Henry Ugwunna viimeisteli 5-0.
Lisäajalla se sitten tuli, maali numero 30 Multaselle. Tarkka veto alakulmaan, 6-0 ja juhlat alkuun.

FC Hakan kausi 2014 Ykkösessä on siis päätöksessä. Kiitoksia kannattajille sekä tukijoille ja tervetuloa Tehtaan kentälle taas kaudella 2015.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Juuso Salonen, Mikko-Petteri Latosaari, Sami Sanevuori, Jarno Mattila (86. Jari Nikkilä), Sakari Saarinen, Eetu Kaipio, Mikko Innanen (63. Carlos Lopez), Patrick Poutiainen (78. Henry Ugwunna), Eetu Muinonen, Kalle Multanen.