Multasen maaliennätys laiha lohtu Hakalle

HIFK isännöi Hakaa Helsingin Olympiastadionilla voitokkaasti. Helsinkiläisten salama-alku takasi HIFK:lle 2-1 -voiton 2560 katsojan edessä.

Ykkösen nousija ei vielä ratkennut, kun Ilves voitti kotonaan KTP:n. Hakalle tappio sen sijaan tiesi sitä, että koskilaiset putosivat kerralla toiselta sijalta viidenneksi ja menettivät lopullisesti noususaumansa. Hakan seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina Jippoa vastaan Joensuussa.

Olympiastadionin ottelu alkoi Hakan kannalta katastrofaalisesti, sillä HIFK meni 2-0 -johtoon neljässä minuutissa. Ensin Ville Taulo ampui komean kudin tolpan kautta verkkoon ja pian perään Jonathan Karlsson pääsi sijoittamaan isännät kahden maalin karkumatkalle.

Hakalta otti aikana, että joukkue sai rivinsä järjestykseen, mutta kavennus tuli vielä ennen taukoa. Maalista vastasi kukapa muukaan kuin Kalle Multanen. Multasen kauden 27:s Ykkösen osuma syntyi vastustajan virheen haistamalla. Tuolla maalillaan Multanen teki historiaa, sillä nyt hän omistaa yksin Ykkösen kaikkien aikojen maaliennätyksen.

Toisella puoliajalla mentiin vauhdilla päästä päähän, mutta maaliviivaa lähemmäksi tasoitusta Haka ei saanut aikaan. Näin kauden seitsemäs tappio oli tosiasia.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Jarno Mattila, Sakari Saarinen, Eetu Kaipio, Patrick Poutiainen (80. Henry Ugwunna), Eetu Muinonen (61. Mikko Innanen), Carlos Lopez (var.) (74. Niko Markkula), Kalle Multanen.