Multanen 4 – Ilves 1

Kalle Multanen järjesti todellisen ilotulituksen Pirkanmaan derbyn toisella puoliajalla. Multanen iski peräti neljä maalia ja johdatti Hakan 4-1 (0-1)-voittoon Ilveksestä.

Samalla Multanen nosti kauden maalimääränsä 26:een. Se on uusi yhden kauden maaliennätys Hakassa ja sivuaa Ykkösen / 1. divisioonan vanhaa ennätystä. (Korjataan näin jälkikäteen tuo ensimmäinen ennätys. Leo Lehto taisi tehdä 29 maalia Suomi-sarjassa vuonna 1949…)

Pirkanmaan derby lähti todella vauhdikkaasti liikkeelle ja muutaman minuutin sisään nähtiin kaksi tolppaosumaa. Ensin kolahti Hakan maalikehikko Ilveksen vapaapotkun jälkeen ja hieman myöhemmin Multanen oli lähellä onnistua kentän toisessa päässä.

Ilves painoi päälle ja Jonne Hjelm onnistui viemään vieraat johtoon. Komea kaukolaukaus upposi Saku Pesosen selän taakse 19. minuutin pelin jälkeen. Multanen oli päästä kuittaamaan hetkeä myöhemmin, mutta kääntölaukaus sujahti niukasti ohi.

Hakalle tuli lisää takapakkia puolen tunnin kohdalla, kun Patrick Poutiainen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Haka sai hyvin paikan tasoitukseen Tatu Miettisen kaadettua lähes läpiajossa olleen Eetu Muinosen. Carlos Lopezin vapaapotku kimmahti kuitenkin muuriin.

Haka aloitti toisen puoliajan vahvasti ja Multanen saikin nopeasti pallon Ilveksen verkkoon. Kotiyleisön harmiksi tilanne liputettiin paitsioksi. Painetta saatiin tamperelaisten päätyyn ja etenkin Lopez loi hyvin tilanteita.

Palkinto tuli 58. minuutilla ja maalin teki tuttu mies, Kalle Multanen. Ilveksen puolustus epäröi keskityksen kanssa ja Multanen kiitti.

Kymmenen minuuttia tästä ja Multanen siirsi Hakan johtoon. Mainion esityön maaliin teki Eetu Kaipio.

Ilveksen selkärangan katkaissut kolmas maali tuli neljän minuutin päästä tästä ja neljäs osuma syntyi erotuomarin määräämällä lisäajalla. Laidalta noussut Mikko Innanen jatkoi palloa eteenpäin ja Multanen tuikkasi loppulukemat.

Yleisöä Tehtaan kentällä oli 1670 henkeä. Hakan seuraava ottelu on lauantaina 20.9. Helsingissä HIFK:ta vastaan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Mikko-Petteri Latosaari, Regi Nooitmeer, Niko Markkula (46. Henry Ugwunna (var.)), Sakari Saarinen (var.), Eetu Muinonen, Jarno Mattila, Patrick Poutiainen (30. Eetu Kaipio), Carlos Lopez (87. Mikko Innanen), Kalle Multanen.

Kuvat: Olli Nykänen