Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan Mimmit juhlivat 40-vuotistaivalta

FC Haka, FC Haka Juniorit ja Haka Gym juhlivat tänä vuonna 80-vuotistaivaltaan, mutta juhlaan on aihetta myös Hakan naisjalkapalloilulla. Ensimmäisestä Hakan naisten potkusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta.

Hakan naisten toiminta alkoi vuonna 1974, kun kouluikäiset tytöt päättivät pistää jalkapalloseuran pystyyn.

– Meitä oli siinä samanikäisiä kavereita, kun olimme noin 14-15-vuotiaita ja keksimme, että olisi kiva pelata jalkapalloa. Ehdotimme pallojaostolle, että perustettaisiin Hakan naisten joukkue ja Niemelän Juha oli silloin puheenjohtajana ja hän sanoi, että menkää Lotilaan pelaamaan ja hän hommaa meille valmentajan. Sitten Pentti ja Seppo Mäkelä tulivat valmentamaan ja Seppo meitä pääasiassa ohjasi. Hän ei ollut ennen valmentanut emmekä me hirveästi pelanneet, mutta meillä oli vahva into, Leena Heiskanen valottaa Mimmien alkuaskeleita.

Heiskasen mukaan toimita hieman hiipui, kun ihmiset siirtyivät opiskelemaan muille paikkakunnille, mutta vahva side jalkapalloon ja Hakaan on jäänyt.

– Aika moni lopetti pelaamisen muutaman vuoden päästä, kun siirtyivät opiskelemaan muualle. Itselläni meni polvikierukka ja pelaaminen loppui siihen. Nyt kuitenkin juhlaotteluun palaan taas kentille 35 vuoden tauon jälkeen. Vaikka asun Tampereella enkä ole pelannut, niin kiinnostus on säilynyt ja nimenomaan Hakaan. Jos menen katsomaan jotain peliä, niin kyllä se on Hakan peli. Hakalaisuus on jäänyt, Heiskanen kertoo.

Naiset kokoontuvat yhteen lauantaina Apialla, jossa pallo potkaistaan käyntiin kello 12.00. Vuosien varrelta on mukaan kerätty jopa 60 pelaajaa.

– Odotan hauskaa ja mahtavaa päivää. Mukana on monia tuttavia joita ei ole nähnyt jopa 35 vuoteen. On hienoa tavata myös niitä, jotka ovat jatkaneet sitä meidän aloittamaa työtä ja olen aistinut ihmisissä, että he ovat tästä innoissaan. Ratkiriemukas päivä on odotettavissa, Heiskanen kertoo.

Mimmit pelaavat Apian kentällä kello 12.00 alkaen. Hakan ja FC Viikinkien välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 17.00 ja sitä ennen pelataan Haka All Stars-Zoom-ottelu kello 15.30 alkaen. Päivä alkaa Saharan kentällä kello 9.00, kun Hakan 80-luvulla syntyneet juniorit pelaavat ikäluokittain keskenään.

 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT