Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lasse Karjalainen palaa innokkaana Tehtikselle

Lauantaina vietetään Hakan 80-vuotisjuhlapäivää ja päivä on täynnä tapahtumia. Ennen varsinaista päätapahtumaa Hakan ja FC Viikinkien ottelua nähdään Haka All Starsin ja Zoomin välinen ottelu. Ottelussa nähdään melkoista tähtien kimallusta, sillä molemmilla puolilla on runsaasti tuttuja hahmoja.

Hakan riveissä nähdään muun muassa Valeri Popovitch, Oleg Ivanov, Juhani Peltonen, Esko Ranta, Matti Pitko, Jussi Nuorela, Nyyssösen veljekset Kai ja Harri, Reijo Vuorinen sekä Lasse Karjalainen.

Hakassa yhteensä 11 kautta pelannut Karjalainen palaa Tehtikselle hyvillä mielin.

– Kiva nähdä taas vanhoja pelikavereita ja juhlistaa Hakan 80-vuotistaivalta. Nykyään vanhoja joukkuekavereita näkee harvemmin ja harvemmin, ja tämä on hieno tapahtuma kokoontua yhteen, Karjalainen kertoo.

”Laaban” päätti uransa vuonna 2006 eikä ole sen jälkeen juuri nappiksiin koskenut.

– Ei ole paljon tullut pelailtua aktiiviuran jälkeen. Nuoremman pojan joukkueen valmennuksessa olen mukana. Elämä on vähän erilaista kuin silloin peliaikoina, nykyään myyntihommissa oleva kolmen lapsen isä toteaa.

Karjalainen on yksi Veikkausliigan kautta aikain menestyneimmistä pelaajista. Hän voitti urallaan yhteensä kuusi Suomen mestaruutta joista viisi tuli Hakan paidassa. Lisäksi hän voitti kolmasti Suomen Cupin. Vuosien varrelle mahtui monia hyviä hetkiä.

– Minulle jäi tosi hyviä muistoja. Tulin joukkueeseen vuonna 1995 ja pelasin Hakassa 11 kautta. Se oli hienoa aikaa ja menestystä tuli. Meillä runko pysyi pitkään samana ja se edesauttoi menestystä. Vuosituhannen vaihteessa meillä oli periaatteessa kaksi kentällistä hyviä pelaaja ja tosi laaja nippu, keskikentän rauhallinen johtajahahmo muistelee.

– Vaikka jokainen mestaruus oli tietysti erityinen, niin Jazzin kanssa voitettu ensimmäinen mestaruus 1993 on jäänyt mieleen. Myös vuoden 1995 mestaruus Hakassa oli erityinen. Siitä oli niin pitkä aika, kun Haka oli viimeksi voittanut ja koko kaupunki eli mukana, ja huomasi kaikesta kuinka paljon se ihmisille merkitsi.

Karjalainen pukee monen muun legendan tavoin Hakan pelipaidan päälleen jälleen lauantaina, kun Hakan tähdistä koottu joukkue kohtaa Zoomin. Karjalainen odottaa ottelua innolla.

– ”Vallu” varmaan kikkailee normaalisti, mutta itse toivon vain pysyväni kunnossa ja ehjänä. Toivottavasti tulee hyvä ja viihdyttävä peli.

Haka All Starsin ja Zoomin välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 15.30.

Hakan All Stars-joukkue:
V-P Kylliäinen (mv), Esko Ranta, Riku Salonen, Juuso Helin, Reijo Vuorinen, Kimmo Hell, Valeri Popovitch, Oleg Ivanov, Kari Lindholm, Harri Ylönen, Jussi Nuorela, Lasse Karjalainen, Jussi Peltonen, Matti Pitko, Jarl Lindfors, Kai Nyyssönen, Harri Nyyssönen, Kaarlo Kankkunen, Seppo Lahtinen (päävalmentaja), Esko Malm (joukkueenjohtaja)

Zoomin joukkueessa pelaavat muun muassa:
Risto Nieminen, Peter Vesterbacka, Jukka Virtanen, Arto Nyberg, Aku Louhimies, Ronny Roslöf, Juha Lind, Martti Kuusela, Arvi Lind ja Petteri Summanen


PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT