Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Viikingit juhlavieraaksi lauantaina

Hakalainen jalkapalloilu juhlii tulevana lauantaina 80-vuotista upeaa taivaltaan. Yhdeksän Suomen mestaruutta, 12 Suomen Cupin voittoa, lukuisia eurocup-otteluita ja vaikka mitä muita hienoja hetkiä käsittävä historia on takuulla juhlansa ansainnut. Juhlat aloitetaan Haka Old Boysin ja legendaarisen Zoomin kohtaamisella kello 15.30, jonka jälkeen pelataan Hakan juhlaottelu FC Viikinkejä vastaan.

Juhlahumun keskellä on siis jaossa tärkeät pisteet Ykkösen sarjataulukkoa silmällä pitäen. Ennen ottelua Haka on sarjataulukossa neljäntenä neljän pisteen päässä sarjassa toisena olevasta PK-35 Vantaasta. Karkumatkalla oleva sarjakärki KTP:kin on vielä näköetäisyydellä.

Hakan kulttipelaaja ja monivuotinen luottomies Jarno Mattila tietää lääkkeen sarjatilanteen parantamiseksi entisestään.

– Tappio-matsin jälkeen saatiin hyvä voitto Porista. Samanlaisella omalla pelillä vain eteenpäin yhtään miettimättä sarjataulukkoa, niin hyvä tulee, puntaroi Mattila.

Viikinkien tilanne sarjataulukossa on huomattavasti Hakan vastaavaa tukalampi. Joukkue on jämähtänyt sarjan viimeiseksi ja 11 pisteen ero säilymiseen tietää sitä, että ilman pientä ihmettä vuosaarelaisten sarjataso vaihtuu kauden jälkeen pykälää alemmaksi. Pahinta, mitä Haka voisi tehdä on kuitenkin Viikinkien aliarviointi. Vieraat pystyvät kyllä yllättämään lauantain isäntänsä, jos asenne ei kotijoukkueella ole kohdallaan. Asenneongelmia ei ole kuitenkaan ollut näköpiirissä joukkueen sisällä.

– Joukkueen fiilis on pysynyt jo pitkään hyvänä niin treeneissä kuin peleissäkin, valottaa Mattila.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kerran. Silloin Haka oli tyly isäntä Tehtiksellä ja lähetti Viikingit kotimatkalle Kalle Multasen hattutempun siivittämän 5-0-tappion kanssa.

Juhlamatsia silmällä pitäen Japella on vielä yksi toive koskilaisille.

– Toivottavasti juhlamatsiin saadaan paljon yleisöä ja sitä kautta hyvä tunnelma Tehtikselle, toteaa Mattila.

Juhlat alkavat siis Tehtiksellä Haka Old Boysin ja Zoomin kohtaamisella kello 15.30. Itse juhlaottelu käynnistyy kello 17.00. Verhoutukaa mustavalkoiseen vaatetukseen ja tulkaa yhdessä juhlistamaan 80-vuotiasta Hakaa!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT