Hakalle tärkeä voitto Porista

Haka palasi sunnuntaina voittojen tielle, kun FC Jazz kaatui Porissa lukemin 2-0 (1-0). Kyseessä oli samalla Jazzin 80-vuotisjuhlaottelu.

Ykkösen kärkijoukkue KTP voitti samaan aikaan sarjajumbo FC Viikingit Helsingin Vuosaaressa 3-0. Näin ero kotkalaisiin säilyi 12 pisteessä, kun Hakalla on yksi peli vähemmän pelattuna.

Haka sai kuparisen rikki juuri ennen taukovihellystä. Pitkästä aikaa avauskokoonpanossa nähty Henry Ugwunna vei Hakan johtoon Sakari Saarisen tehtyä vahvan esityön. Saarinen prässäsi pallon pois porilaisilta ja Ugwunna pisti irtopallon verkkoon.

Kalle Multasen maalivire sai jatkoa 69. minuutin kohdalla. Nyt oli Ugwunnan vuoro alustaa, näyttävät harhautukset ja pallo Multasen päähän.´

Hakan päävalmentaja Juho Rantala oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Peli oli kontrollissamme koko ajan, Rantala muistutti.

Hakan Ykkösen ottelut jatkuvat lauantaina 23.8. juhlapelillä FC Viikinkejä vastaan. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 17.

Hakan kokoonpano Jazzia vastaan: Ville Kauppinen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Juuso Salonen, Sakari Saarinen, Jarno Mattila (89. Eetu Kaipio), Eetu Muinonen, Patrick Poutiainen, Henry Ugwunna (80. Obi Metzger), Kalle Multanen (74. Niko Markkula).