Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Presidentti Niinistöllä onnistunut vierailu Tehtaan kentälle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli torstaina FC Hakan vieraana Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Näin presidentin vierailusta kommentoi Valkeakosken Sanomat:

Tehtaan kentällä oli torstai-iltana ennen peliä poikkeuksellista jännitystä ilmassa, kun Paviljonkiin odotettiin arvovieraaksi Suomen tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä.

Jännitys purkautui myöhemmin ukonilmana ja runsasmaalisena otteluna, mutta ennen peliä presidentti Niinistö ehti ottamaan kantaa yhteisöllisyyden puolesta.

– Puhutaan, että liikunta on tärkeää terveyskasvatuksen kannalta, mutta yhä tärkeämmäksi käy sen sosiaalista koheesiota ylläpitävä vaikutus. Se on suuri suomalainen arvo, jota julkisen sektorin pitäisi olla mukana tukemassa.

Valkeakoskella keskusteltiin torstai-iltana ennen FC Hakan ja JJK:n sarjapeliä seuratoiminnan yhteisöllisestä merkityksestä ja taloudellisista edellytyksistä. Paneelikeskusteltuun osallistui presidentti Niinistön lisäksi joukko urheilu- ja yritysjohtoa.

Samalla presidentti Niinistö antoi arvovallallaan tunnustusta Valkeakoskelle ja Hakalle osana Suomen jalkapallon historiaa ja nykyisyyttä. Tilaisuudessa julkistettiin Seppo Satamon kirjoittama FC Hakan juhlakirja 80 vuotta peliaikaa.

Muut panelistit olivat Vuorineuvos Juha Niemelä, Kiilto Family Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkki Solja, Autotalo Laakkosen toimitusjohtaja Timo Yli-Salomäki, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen, Kiertokapulan toimitusjohtaja Kari Mäkinen ja Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen. Tilaisuuden juonsi toimittaja Arto Nyberg.

Kuva: Olli Nykänen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT