Haka ja JJK tasatahdissa presidentin silmien alla

Haka ja JJK pelasivat vauhdikkaan Ykkösen ottelun Tasavallan presidentin silmien alla. Ottelu Tehtaan kentällä päättyi lukemin 2-2 (1-1).

Hakan ensimmäinen hyvä tilanne tuli 14. minuutin kohdalla. Venance Zézé nousi röyhkeästi ylös ja tarjoili Kalle Multaselle paikan. Multasen laukaus meni JJK-vahti Teppo Marttisen käsien kautta niukasti ohi.

Ottelun luonne sai uuden käänteen hetkeä myöhemmin, kun ukkoskuuro iski Tehtaan kentälle ja olosuhteista tuli todella vetiset.

Zézén ja Multasen yhteistyö tuotti tulosta 23. minuutilla. Zézé tarjoili ja Multanen pisti pallon pussiin.

Haka ei ehtinyt nauttia johdostaan kuin pari minuuttia. Huolimattoman syötön jälkeen JJK:n Antto Hilska irtosi valkopaitojen puolustukselta ja peli oli tasan.

Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Haka sai loistavasta paikasta vapaapotkun, tuo Mattilan yritys kilpistyi muuriin. Patrick Poutiainen pääsi jatkotilanteesta kokeilemaan, mutta JJK:n puolustus uhrautui senkin kudin eteen.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Eetu Muinosella oli huippupaikka, mutta veto muutamasta metristä suuntautui yli JJK-maalin.

Toisella puoliajalla vesisade hiljeni, mutta kenttä oli edelleen todella märkä. Muinonen pääsi yrittämään heti puoliajan alkuun hyvältä paikalta. Kotiyleisön harmiksi veto suuntautui päin Marttista. Pian perään Mattila väläytti laukaustaan, Marttinen torjui kulmaksi.

Kylmä suihku tuli tunnin kohdalla. Keli teki tepposet Regi Nooitmeerille, joka liukui keskityksen omaan maaliin.

Takaiskun jälkeen Haka viritti hurjaa kiriä ja tasoitus tuli vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. Parivaljakko Zézé – Multanen oli jälleen asialla. Multanen puski Zézén keskityksen yläriman kautta verkkoon. Enempää maaleja ei nähty vaikka loppu painettiin vauhdikkaasti päästä päähän.

Yleisöä Tehtaan kentällä oli 1597 katsojaa.

Hakan seuraava kotiottelu on jo ensi maanantaina kello 18.30. Tuolloin Tehtaan kentälle tulee vieraaksi AC Oulu. Joukkueiden aiemmat kaksi kohtaamista tällä kaudella ovat päättyneet maalittomina.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Sami Sanevuori, Sakari Saarinen, Eetu Muinonen (76. Niko Markkula), Jarno Mattila (88. Patrick Poutiainen, Venance Zézé (83. Obi Metzger), Kalle Multanen.

Kuvat: Olli Nykänen