Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan ja Rautian yhteistyössä voittavat kaikki osapuolet

Hakan ja Valkeakosken Rautian yhteistyö jatkuu tiiviinä kuluvallakin kaudella. Yhteistyötä on syvennetty niin, että Rautialla on viime vuodesta poiketen nyt kaksi kummipelaajaa Hakan riveissä.

– Hakassa Ykkösen maalikuninkuuden viime kaudella voittaneen Jussi Aallon tilalle kummipelaajaksi valittiin talvella Eetu Muinonen ja myöhemmin keväällä vielä Mikko-Petteri ”Mikkis” Latosaari, taustoittaa kauppias Jouni Fuss Valkeakosken Rautiasta.

Topparin tontilla läpimurtoaan Ykkösen kärkitaistossa tekevä Mikkis tienaa osan palkastaan Rautian palkkalistoilla.

– Keväällä suunnittelimme Hakan kanssa tällaisen yhteistyökuvion, missä Mikkis tuli meidän palkkalistoillemme maaliskuussa jatkaen rivissä aina elokuulle saakka. Tämä yhteistyömuoto on ollut erittäin hyvä ja kuuluu sarjaan win-win, jossa kaikki osapuolet voittavat, tietää Fuss.

Rautiassa Mikkis on näyttänyt, että homma toimii pelikentän lisäksi myös kaupanteon puolella.

– Mikkis on toiminut kesän ajan Valkeakosken Rautiassa lähinnä maalimyynnissä ja on ollut tiimissämme erittäin pidetty henkilö. Maalikauppojen ohessa asiakkaat ovat päässeet kyselemään tuoreet kuulumiset Hakan tiimoilta, iloitsee Fuss.

– Rautiassa työkaverit ovat aivan mahtavia. Minut otettiin heti mukaan tiimiin, joten sopeutuminen työelämään oli helppoa, kertoo puolestaan Latosaari.

Urheilu- ja työelämän yhteensovittaminen on toiminut kaikkien osapuolten suunnalta hienosti.

– Työvuorot on sovitettu mukavasti lomittain harjoittelu- ja otteluohjelman kanssa. Kaikki on toiminut erinomaisesti, kertoo Fuss.

– Ei tästä ole kuin positiivista sanottavaa. Kaikki on toiminut sovitusti ja Rautiasta on tullut joustoa, jos harjoitus- tai otteluohjelmaan on tullut muutoksia. Onhan se tietysti välillä ollut rankkaa yhdistää kaksi työtä, mutta oikealla asenteella siitäkin selviää. Ja toisaalta nuo työt tukevat toisiaan – nyt arjessa on ainakin selkeä rytmi, kertoo Mikkis.

Kentän puolella Mikkis jatkaa Rautian laadukkaiden kummipelaajien sarjaa.

– Mikkis on pelaajana erinomainen, niin kuin katsomosta olemme voineet nähdä. Pallovarma, nopeusominaisuudet kunnossa ja mikä tärkeää, Mikkis pystyy avaamaan myös peliä modernin topparin tavoin. Hyvänä esimerkkinä mainio pystysyöttö Kalle Multaselle kotiottelussa Viikinkejä vastaan. Se oli maailmanluokan suoritus. Kirsikaksi kakun päälle täytyy asettaa tietenkin se, että Mikkis on oman kylän miehiä, innostuu Fuss.

Kehuja riittää myös toiseen suuntaan.

– Lopuksi kiitos koko Rautian väelle ja eritoten Jounille, kun otti minut töihin ja Rautian kummipelaajaksi. Tämä on ollut hienoa aikaa, päättää Latosaari.

Jos haluatte nähdä huippufutista, tulkaa Tehtikselle Hakan otteluihin. Jos taas haluatte laatua rakentamiseen ja remontointiin, poiketkaa Valkeakosken Rautiassa!

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT