Hakan hurja loppukiri toi pisteen

Hakan hurja loppukiri tuotti yhden pisteen kotiottelussa FC Jazzia vastaan. Valkopaidat olivat sateisella Tehtaan kentällä 0-3 -tappiolla vielä vartti ennen loppua, mutta päätöshetkien maalit toivat 834 katsoja edessä lopputuloksen 3-3 (0-2).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hakalaisittain katastrofi. Ensin Henry Ugwunna pisti pallon omaan verkkoon ja sitten Alekos Alekou karkasi kotijoukkueen pakeilta. Kun puoli tuntia oli pelattu, niin Jazz oli Hakan hallinnasta huolimatta kahden maalin karkumatkalla.

Lisää kylmää vettä tuli heti toisen puoliajan alkuun Toni Junnilan onnistuttua ja Hakan nousun alkua jouduttiin odottamaan aina 75. minuutille asti. Tuolloin Mikko Innanen jatkoi pallon Jazzin maalin eteen ja Juuso Salonen oli lopulta se pelaaja, joka sai pallon Jazzin verkkoon.

Lopussa Haka loi hurjan paineen Jazzin maalille ja vaihtomies Jarno Mattila onnistui kahdesti. Molemmat maalit ovat varsin samanlaisia, läheltä tarkat viimeistelyt verkon perukoille.

Harvoin on kolme maalin takaa-ajoasemasta tasapeliin nousseen joukkueen valmentaja ollut paljon pettyneempi kuin se valmentaja, jonka joukkue on menettänyt kolmen maalin johdon. Nyt kävi niin.

– Aika sanattomaksi veti. Jonkun mielestä tämä saattoi olla mielenkiintoinen peli, muta ei minusta. Emme olleet lainkaan valmiita tähän otteluun. Otan sen omaan piikkiini. Aloituksessa piti olla energisiä pelaajia, mutta toisin kävi, Hakan päävalmentaja Juho Rantala totesi.

– Neljässä edellispelissä puolustimme hyvin, mutta nyt päästimme vastustajan liian helposti maalipaikkoihin, Rantala harmitteli.

Jazz-luotsi Jouni Joensuuta pinnakin lämmitti.

– Meiltä loppuivat lopussa jalat. On myönnettävä, että jos peli olisi jatkunut vielä viisi minuuttia, niin meillä ei olisi tätä yhtäkään pistettä.

Hakalla on nyt edessä viikon loma, vaikka Rantala jo pohtikin sen peruuttamista. Sitten alkaa valmistautuminen sunnuntaina 13.7. pelattavaan KTP-otteluun.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Sakari Saarinen, Eetu Muinonen, Venance Zézé (57. Mikko Innanen), Patrick Poutiainen (68. Jarno Mattila), Obi Metzger, Henry Ugwunna (46. Kalle Multanen).

Kuva: Olli Nykänen