Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Saarinen: ”Tulokset eivät kerro koko totuutta”

Haka palasi voittojen tielle kaatamalla keskiviikkona JJK:n selvästi 3-0 (1-0). Hakan keskikenttäpelaaja Sakari Saarinen piti voittoa tärkeänä ja joukkue voi nyt lähteä pienelle juhannushuilille paremmalla mielellä.

Saarinen myöntää, että voitto teki terää.

– Kyllähän pienestä lomastakin nauttii nyt enemmän ja pystyy hieman rentoutumaan, kun on voitto alla. Muuten olisi saattanut kiristää eikä saa mieleltään rauhaa. Tietenkään tilanne ei ole vieläkään hyvä, mutta nyt alla on kuitenkin voitto jonka päälle voimme lähteä rakentamaan putkea, Saarinen toteaa.

Haka on pelannut hieman ailahtelevaisesti ja suurinumeroisia voittoa on tällä kaudella seurannut tappio. Saarisen mukaan tuloksia ei kannata tuijottaa liikaa.

– Esimerkiksi hävisimme PK-35 Vantaata vastaan kotona 0-1, mutta heillä ei ollut ottelussa oikeastaan maalipaikkoja. Vaikka lopussa yritimme riskilläkin hakea tasoitusta, niin he eivät silloinkaan saaneet maalipaikkoja aikaiseksi. PK-35 vain käytti sen paikkansa ja me emme saaneet palloa sisään.

– JJK-peli taas ei ollut niin hyvää jalkapalloa, mutta siitä saimme voiton. Teimme siinä kaksi erikoistilannemaalia, mikä on hieno asia, mutta välillä peli meni vähän roiskimiseksi. Viimeksi hävisimme hyvällä pelillä ja nyt voitimme vähän huonommalla. Siinä mielessä tulokset eivät aina kerro koko totuutta, Saarinen analysoi.

Haka on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä yhdeksän pistettä kärkijoukkue KTP:tä perässä. Saarinen keskittyy kuitenkin työhön pelikentällä eikä vaivaa päätään sarjatilanteella.

– En tuijottele sarjataulukkoa. Tilanne on mikä se on. Työnteon täytyy vain jatkua ja se seuraava peli on aina se tärkein. Pelataan pelit ensin ja katsotaan sitten kauden päätteeksi missä me sarjataulukossa olemme.

Hakan seuraava ottelu on juhannuksen jälkeen keskiviikkona 25.6., kun vieraskentällä kohdataan AC Oulu. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 29.6.. Silloin Tehtaan kentälle tulee vastaan FC Jazz.  

(Kuva: Olli Nykänen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT