Haka haki 3-0 -voiton Jyväskylästä

Haka pääsee levollisin mielin juhannuksen viettoon, kun JJK kaatui Ykkösen ottelussa Jyväskylässä lukemin 3-0 (1-0). Voittonsa ansiosta Haka säilytti vielä tuntuman sarjan kärkeen vaikka yhden ottelun vähemmän pelanneeseen KTP:hen on vielä yhdeksän pistettä matkaa.

Vaikka olosuhteet olivat Jyväskylän Harjulla koleat, niin vauhtia riitti täydet 90 minuuttia. Hakan kannalta ottelun avausmaali tuli mainioon aikaan, sillä Henry Ugwunna osui viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Eetu Muinonen antoi hyvän vapaapotkun ja Ugwunna viimeisteli.

Vapauttava toinen maali syntyi 54. minuutin kohdalla. Avausmaalin tavoin tämä onnistuminen syntyi Muinosen vapaapotkusta, tällä kertaa Regi Nooitmeer puski pallon jyväskyläläisten verkkoon.

Loppunumerot sinetöi vaihtomies Obi Metzger. Metzger ei ehtinyt olla kentällä kuin hetken, kun pallo oli JJK-vahti Janne Korhosen selän takana. Kalle Multanen ja Metzger pääsivät kaksi kahta vastaan hyökkäykseen, Multanen imi puolustajat itseensä ja vapautti Metzgerin tyhjään tilaan.

Hakalla oli siis ottelussa paikkoja useampaankin maaliin. Esimerkiksi hienon paluun loukkaantumisensa jälkeen tehnyt Patrick Poutiainen kolisutteli maalikehikkoja kahteen kertaan.

Hakan ottelut jatkuvat juhannuksen jälkeen keskiviikkona 25.6. Tuolloin on edessä matka pohjoiseen AC Oulun vieraaksi. Tehtaan kentällä Haka esittäytyy seuraavan kerran sunnuntaina 29.6. Vastassa on tuolloin FC Jazz.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori (var.), Jarno Mattila, Ville Luokkala, Sakari Saarinen, Patrick Poutiainen (87. Obi Metzger), Eetu Muinonen, Venance Zézé (49. Mikko Innanen), Henry Ugwunna (74. Kalle Multanen).