Haka jyräsi murskavoittoon Multasen johdolla

Haka sai maalihanat kunnolla auki kotiottelussaan Viikinkejä vastaan. Hattutempun iskeneen Kalle Multasen johdolla voittolukemat olivat 5-0 (4-0).

Ensimmäinen puoliaika oli parasta Hakaa tällä kaudella ja valkopaidat iskivät aurinkoisella Tehtaan kentällä tuossa ajassa neljä osumaa. Maalikarkelot aloitti Multanen 14. minuutin kohdalla puolittaisen läpiajon päätteeksi. Vain hetki tästä ja taululla oli 2-0, kun Eetu Muinonen liippasi pallon kulmasta verkkoon.

Multasen iltapäivän toinen osuma syntyi 35. minuutilla. Jarno Mattila tarjoili ja Multanen otti kääntövedon käyttöön laukaisuvalikoimastaan. Juuri ennen taukovihellystä Mattila kaunisteli pelilukemia tarkalla kudillaan.

Tehokaksikko Mattila-Multanen oli seuraavan kerran asialla 63. minuutilla. Mattila passasi, Multanen irtosi ja pääsi juhlimaan hattutemppua.

Ottelun loppuhetkillä Hakalla oli vielä lukuisia paikkoja lisätä maalitiliään, mutta enempää osumia ei Tehtaan kentällä enää nähty.

– Nyt tuli niitä maaleja. Meillä onnistui etenkin maalin edessä kaikki, Hakan päävalmentaja Juho Rantala totesi.

Rantalan mukaan yhdestä suurinumeroisesta voitosta ei silti kannata vetää vielä liikaa johtopäätöksiä.

– Hyvä esitys ja tyytyväinen täytyy olla, mutta ei tästä sen enempää ehdi nauttimaan. Katseet ovat jo seuraavassa ottelussa, Rantala painotti.

Seuraavaksi Hakalla on edessä kaksi tiukkaa vierasottelua. Ensi viikon perjantaina on edessä reissu Kotkaan sarjakärki KTP:n vieraaksi. Toukokuun 28. päivä puolestaan pelataan Tampereen Tammelassa kesän ensimmäinen derby Ilvestä vastaan. Tuohon otteluun järjestetään myös fanimatka.

Yleisöä: 1056.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Jari Nikkilä, Sakari Saarinen, Jarno Mattila (70. Eetu Kaipio), Patrick Poutiainen (80. Juuso Salonen), Eetu Muinonen, Obi Metzger (70. Venance Zézé), Kalle Multanen.

Kuvat: Olli Nykänen