Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Muinonen uskoo Hakan mahdollisuuksiin

Haka taistelee keskiviikkona Suomen Cupin puolivälierissä HJK:ta vastaan Tehtaan kentällä. Hakan keskikenttäpelaaja Eetu Muinonen lähtee klassikko-otteluun luottavaisin mielin.

HJK:n alkukausi on ollut odotettua tahmeampi eikä Helsingissä jahkailtu, kun Sixten Boström sai lähteä päävalmentajan paikalta ja tilalle palkattiin Mika Lehkosuo.

– Kyllä valmentajan vaihtaminen varmasti jollain tavalla näkyy HJK:n pelissä. Uusilla valmentajilla on tapana tuoda uutta virtaa joukkueeseen, Muinonen miettii vaihdoksen vaikutuksia HJK:n peliin.

Hakan harjoituksissa on ollut pirteä tekemisen meininki ja voitto sarja-avauksesta toi hyvän startin kauteen.

– Meillä on luottavainen fiilis otteluun. Olemme menneet hyvin treeneissä ja luottavaisena lähdemme haastamaan HJK:ta. Voitto ensimmäisestä pelistä oli tärkeä, sillä ensimmäiset pelit voivat aina olla vähän vaikeita.

HJK on hallitseva Suomen mestari ja kasannut jälleen täksi kaudeksi kovan nipun. Joukkueeseen liittyivät täksi kaudeksi maajoukkuekonkarit Markus Heikkinen sekä Veli Lampi ja ennestään kokoonpanossa on Sebastian Sorsan, Rasmus Schüllerin, Mikael Forssellin, Mika Väyrysen ja Hakalle tutun Teemu Tainion kaltaisia nimimiehiä. Muinosen mukaan valkopaidat eivät kuitenkaan lähde peruuttelemaan tähtisikermää vastaan.

– En usko, että lähdemme hirveästi muuttamaan omaa peliämme. Meillä kaikki ajattelevat kuitenkin hyökkäysvoittoisesti peliä. Meidän täytyy pitää paketti paremmin kasassa kuin JJK:ta vastaan. Varmasti tulee jaksoja jolloin HJK pitää enemmän palloa, mutta meidän täytyy itsekin pystyä pallolliseen pelaamiseen, Muinonen toteaa.

– Sikäli lähtötilanne otteluun on tällä kertaa erilainen, että meillä on altavastaajan rooli. Lähdemme kovalla asenteella ja luotetaan omaan juttuumme, niin HJK:kin on kaadettavissa.

Hakan ja HJK:n klassikko pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona kello 17.30 alkaen. Portit aukeavat tuntia aiemmin. Kannattaa pitää mielessä, että Hakan tämän kauden kausikortti käy myös Suomen Cupin otteluissa. Pääsylipun lisäksi voi ostaa viiden euron kannatuslipun, joka oikeuttaa kahviin ja makkaraan.

 

(Kuva: Olli Nykänen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT