Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka voittoon värikkäässä kauden avauksessa

Hakan ja JJK:n kauden avausottelusta ei väriä puuttunut. Tehtaan kentällä 1136 katsojaa sai todistaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita etenkin toisella puoliajalla.

Avauspuolikkaalla JJK pysyi hyvin Hakan vauhdissa ja peli oli varsin tarkkailevaa. Hakan epäonneksi Mikko Innanen loukkasi reitensä ja joutui vaihtoon jo 26. minuutin pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla tilanteita alkoi syntyä. Niko Markkula ja Innasen tilalle vaihdosta juossut  Venance Zézé junoivat tunnin kohdalla Henry Ugwunnalle mainion puskupaikan. Ugwunnan pusku oli terävä, mutta JJK:n onneksi maalivahti Janne Korhonen seisoi juuri oikeassa kohtaa.

JJK:n paras paikka tuli minuuttia myöhemmin. Antto Hilska pääsi karkuun Hakan puolustukselta, mutta Saku Pesosen yhden käden torjunta piti tilanteen yhä nollissa.

Paljon puhuttu tilanne nähtiin JJK:n rangaistusalueella, kun ottelua oli vartin verran jäljellä. Kulmapotkun jälkihässäkässä Janne Korhonen huitaisi Sakari Saarista, kun tilanne oli jo käytännössä ohi.

Erotuomari Jari Järvinen näytti Korhoselle punaista korttia ja Hakalle rangaistuspotkua. Kalle Multanen ei hermoillut vaan pisti pallon varmasti ohi JJK:n maalille saapuneen Teppo Marttisen.

Haka pääsi pelaamaan loppuhetket ylivoimalla, mutta toista osumaa saatiin odottaa aina erotuomarin määräämän lisäajan kuudennelle minuutille. Hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle juossut Obi Metzger pääsi läpiajoon ja sijoitti hallitusti loppulukemat.

– Etenkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hermostunutta peliä. Yrityksen puutteesta ei silti joukkuetta voinut syyttää. JJK kaiken kaikkiaan jätti itsestään pirteän kuvan. Nollapeli ja voitto kauden avauksesta olivat tämän päivän tärkeimmät asiat, Hakan päävalmentaja Juho Rantala tuumi.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja otti tappion miehekkäästi vastaan.

– Vauhdikas peli. Olisimme ehkä ansainneet tänään vähän enemmän, Pasoja tuumasi.

Korhosen punaista korttia Pasoja ei lähtenyt sen enempää ruotimaan.

– En nähnyt kunnolla sitä tilannetta.

Hakan seuraava ottelu on vapunaattona 30.4. Suomen Cupissa. Klassikkokamppailussa vastaan asettuu tuolloin HJK.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Niko Markkula (var.), Juuso Salonen (var.), Regi Nooitmeer, Jarno Mattila, Sakari Saarinen, Patrick Poutiainen, Eetu Muinonen, Mikko Innanen (26. Venance Zézé (90. Obi Metzger), Henry Ugwunna (var.) (84. Ville Luokkala), Kalle Multanen.

Kuva: Olli Nykänen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT