Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tehtaan kenttä myytiin yksityisille FC Hakan kannattajille

Tehtaan kentän kohtalo on ratkennut kun ryhmä yksityishenkilöitä yhdessä FC Hakan kanssa on ostanut kentän UPM:ltä. Kaupan ansiosta FC Hakan pelaaminen Tehtiksellä on turvattu. Kehitystyön avulla kentästä pyritään luomaan yhä useamman valkeakoskelaisen joukkueen ja kaikkien koskilaisten yhteinen liikuntapaikka.

Tehtiksen kohtalo oli pitkään epävarma kun UPM päätti luopua omistamastaan kentästä eikä neuvotteluissa Valkeakosken kaupungin kanssa päästy sopimukseen syksyllä 2013. FC Hakan kannalta tilanne oli hankala, koska seuralla ei ollut varaa ostaa kenttää ja toisaalta kentän vuokra oli nousemassa tasolle, joka olisi ollut FC Hakalle kestämätön. Nyt FC Haka on mukana kentän omistavassa uudessa yhtiössä ja sen pelit jatkuvat Tehtiksellä tulevinakin vuosina.

Tehtaan kentän ostanut yhtiö on nimeltään Valkeakosken Tehtis Oy. Sen osakkaina FC Hakan lisäksi ovat FC Hakan toimitusjohtaja Markku Salminen, hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen ja hallituksen jäsen Kari Laakso sekä valkeakoskelaiset Kari Salminen, Matti Luoto ja Erkki Kuivajärvi. Tehtaan kentän lisäksi UPM myy samassa yhteydessä osuutensa Valkeakosken Palloiluhalli Oy:stä Valkeakosken Tehtis Oy:lle.

– Tämä oli nähdäksemme ainoa mahdollinen keino varmistaa FC Hakan pelien jatkuminen Tehtiksellä kaudella 2014. Meille FC Hakan pelaaminen Suomen kauneimmalla stadionilla oli kunnia-asia. On myös hyvä, että joukkue voi nyt keskittyä Veikkausliigapaikan tavoitteluun, kun kenttäasia on ratkaistu, kertoo myös Valkeakosken Tehtis Oy:n toimitusjohtajana toimiva Markku Salminen.

Valkeakosken Tehtis Oy:n tarkoituksena on kehittää Tehtaan kenttää merkittävästi tulevaisuudessa. Yhtiön tavoitteena on asennuttaa Tehtikselle keinonurmi, jolloin jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää käyttävä kenttä olisi lähes ympärivuotisessa käytössä. Kentän käyttöaste nousisi merkittävästi nykyisestä ja käyttötavat monipuolistuisivat olennaisesti. Palloiluhallin toiminta jatkuu nykyisellään.

– Mikäli saamme keinonurmiprojektin rahoituksen järjestymään tulee Tehtiksestä entistä monipuolisempi osa koskilaisten liikunnallisia harrastuksia. Olisi hieno nähdä seurarajoista riippumatta mahdollisimman paljon junnu-, kilpa- ja harrastejoukkueita treenaamassa ja pelaamassa kentällä. Kenttä soveltuisi myös entistä monipuolisempaan liikuntaan, urheilutapahtumiin ja esimerkiksi konserttien järjestämiseen, Salminen suunnittelee.

Tehtiksen keinonurmiprojekti on selvitysten osalta käynnissä ja nurmen asentaminen on kaiken onnistuessa mahdollista jo tulevana syksynä FC Hakan otteluiden päätyttyä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT