Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Eetu Kaipio: ”Pelimme parantuu entisestään”

Hakaan täksi kaudeksi siirtynyt keskikenttäpelaaja Eetu Kaipion mukaan joukkue on hiljalleen hitsautumassa yhteen. Kesällä onkin odotettavissa viihdyttävää peliä Tehtaan kentällä.

Kaipio siirtyi täksi kaudeksi Hakaan MYPA:sta ja sopeutumisprosessi on sujunut mukavasti.

– Homma on mennyt hyvin. Tässä on tullut paljon uusia juttuja ja hiljalleen alamme pelillisesti parantaa sekä löytää toisiamme. Pikkuhiljaa menemme parempaan suuntaan, Kaipio toteaa.

Kaipion mukaan Hakalla on kuitenkin vielä matkaa parhaimpaansa.

– Meidän pelitapamme ei ole se helpoin. Siinä on paljon asioita, mutta me uskomme sen tavan toteutukseen. Ensimmäiset harjoitusottelut olivat meille vaikeita emmekä näyttäneet parastamme. Uskon, että kun pääsemme kesän edetessä ruoholle ja hyväkuntoisille kentille, niin pelimme parantuu entisestään. Meillä on paljon pelaajia joilla pysyy pallo jalassa ja jotka pystyvät syöttämään.

Hakalla on keskikentälle useita vaihtoehtoja ja Kaipio uskoo löytävänsä oman paikkansa kauden edetessä.

– Oma roolini varmasti elää kauden aikana. Minulla on ollut vähän selkävammoja enkä ole päässyt vielä aivan 100 prosenttisesti mukaan. Toivottavasti pääsen täysillä mukaan pian.

– Meillä on aika vaihteleva ja monipuolinen keskikenttä. En usko, että tulen pelaamaan vain yhdellä paikalla, vaan luulen pelaavani useammalla pelipaikalla.

Hakan kilpailukausi alkoi viime viikonloppuna Joensuussa, kun valkopaidat voittivat Suomen Cupin ottelussa Jipon selvästi 4-0. Joukkue uhkui voitonnälkää ja se näkyi tulostaululla.

– Joensuussa olosuhteet olivat katastrofaaliset, eikä se miten pelasimme, ollut tapa miten pelaamme. Se kuitenkin auttoi meitä ymmärtämään mitä voittaminen vaatii ja se teki meille hyvää. Jallu sanoi jossain, että se oli pelaajien voitto, mutta varmaan hänelläkin oli siihen oma osansa. Noissa olosuhteissa se oli meiltä hyvä suoritus. Emme ikinä ole harjoitelleet tuolla tavalla pelaamista.

– Meillä oli niin huonoa onnea cupin ottelun suhteen. Ensin meidät arvottiin itäiseen lohkoon, sitten sieltä kovin vastustaja, sitten peli vielä siirrettiin surkealle kentälle ja satoi räntää. Siinä meni niin moni asia meitä vastaan, että voitto oli henkisesti tärkeä ja osoitimme pystyvämme voittamaan otteluita.

Hakan seuraava ottelu on perjantaina, kun se kohtaa Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonneen ja sarjakauden avausvastustaja JJK:n. Ottelu alkaa Saharan tekonurmella kello 14.00. 

Kuva: Henry Rantaniemi

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT