Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka tulitti cupissa jatkoon

Viime kaudella JIPPO oli Joensuussa Hakalle hankala vastus. Kaksi Ykkösen peliä tuottivat koskilaisille vain yhden pisteen. Tänään noista ongelmista ei ollut tietoakaan, kun Haka jyräsi jatkoon Suomen Cupin 3. kierrokselta. Hakan voittolukemat olivat 4-0 (3-0).

Pelipaikka vaihtui perjantaina. Mehtimäen tekonurmen sijasta ottelu pelattiin huomattavasti pienemmällä Koillispuiston kentällä.

– Kenttä oli surkeassa kunnossa. Siinä oli jo aamusta vesilammikoita ja sitten satoi vielä räntää päälle. Olosuhteet huomioon ottaen tulos oli erinomainen. Tämä oli todellinen pelaajien voitto, päävalmentaja Juho Rantala totesi.

Hakan ensimmäisen maalin viimeisteli tällä viikolla Hakaan rekisteröity ja toistaiseksi joukkueen mukana oleva Obi Metzger 34. minuutin pelin jälkeen. Eetu Muinonen keskitti ja Metzger puski pallon takatolpalta pussiin.

Pelin ratkaissut toinen maali oli Patrick Poutiaiselta komea laukaus yläkulmaan 73. minuutin kohdalla. Jarno Mattila luikerteli laidaltaan ja passasi Poutiaiselle vetopaikan.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Hakasta onnistuivat vielä Kalle Multanen ja Mattila. Multasen maali syntyi tarkalla laukauksella ja Mattila viimeisteli läpiajon päätteeksi.

Suomen Cupin 4. kierroksella Haka kohtaa Klubi 04:n Helsingissä. Klubi 04 on päävalmentaja Rantalalle tuttu seura, valmensihan hän siellä aikoinaan parin kauden ajan.

– Alustavasti pelipäiväksi on mietitty tiistaita 18.3., mutta ajankohta varmistunee lopullisesti alkuviikosta, Rantala kertoi.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Juuso Salonen, Regi Nooitmeer, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori (var.), Mikko Innanen (var.) (90. Eetu Kaipio), Obi Metzger (70. Jarno Mattila), Sakari Saarinen, Patrick Poutiainen, Eetu Muinonen, Kalle Multanen (88. Ville Luokkala).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT