Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kehittää kilpailupuoltaan ja vahvistaa myyntiään

FC Haka Oy on vankistanut taustojaan, kun Miika Utoslahti on aloittanut seuran myyntipäällikkönä. Lisäksi nykyään päävalmentaja Juho Rantalan apuna toimivan Asko Jussilan tontti laajenee käsittämään osa-aikaisesti myös urheilutoimenjohtajan tehtävät.

Haka jatkaa toiminnan kehittämistä strategiansa mukaisesti Utoslahden aloittaessa myyntipäällikön tehtävässä määräaikaisella toimeksiannolla. Hän tuo oman lisäpanoksensa Hakan myyntityöhön. Utoslahti myy muun muassa pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitettua Hakan uutta tuotetta, Musta-Valko klubia, jossa yhteistyökumppanit nauttivat ottelutapahtumista sekä saavat erilaisia näkyvyys- ja verkostoitumishyötyjä.

– Minulla on pitkä kokemus yrittäjänä ja tiedän, että aina ei riitä, että maksaa vain saamatta mitään siitä vastineeksi. Minulla on paljon näkemyksiä siitä miten saataisiin aikaan sellainen win-win-tilanne, Utoslahti kertoo.

Utoslahden mielestä Hakalla on edelleen vahva asema yritysten keskuudessa.

– Haka on helppo myytävä, sillä sillä on edelleen valtava brändiarvoasema. Se on ensi kaudellakin Ykkösen johtavia seuroja ja taistelee noususta Veikkausliigaan.

– Tulen olemaan lähiaikoina alueen yrityksiin yhteydessä ja ideoin heidän kanssaan heille sopivan paketin. Minuunkin päin saa olla vapaasti yhteydessä, Haka-perheen tuorein tulokas muistuttaa.

Utoslahden lisäksi Olli Paasio jatkaa myyntijohtajana, organisaatiossa on tällä hetkellä selkeä ja vahva myyntifokus. Myynnin ohella yrityksen tervehdytys jatkuu kaikin keinoin ja Paasion mukaan yhteistyökumppaneiden osalta näyttää tällä hetkellä hyvältä.

– Olemme edellä viime vuoden yritysmyyntiä eikä kukaan ole sanonut vielä ei. Ihmisillä on edelleen kova usko Hakaan. 

Jussila urheilutoimenjohtajaksi

Hakan monivuotinen luottohenkilö Asko Jussila on ottanut valmennuksen lisäksi myös vastuulleen FC Hakan urheilutoiminnan kehittämisen yhdessä muun organisaation ja FC Hakan hallituksen kanssa. Jussilan vastuualueisiin kuuluu jatkossa entistä enemmän kykyjenetsintä, kilpailullinen analyysi, kilpailullisen toiminnan ohjaus sekä pelaajasopimusten neuvottelu ja solmiminen.

– Ei mikään ole varsinaisesti muuttunut, sillä olen hoitanut ennenkin näitä asioita oman toimen ohella, nyt selkeytimme roolia, Jussila valottaa.

FC Haka tulee jatkamaan vahvaa yhteistyötään FC Haka Juniorit Ry:n kanssa. Jussila seuraa yhteisen strategian ja pelaajapolun kehittymistä, joka mahdollistaa omien kasvattien kehittymisen edustustasolle myös jatkossa.

– Pelaajapolku on jo olemassa, mutta teemme siihen joitakin viilauksia. Tarkoitus on, että polkua pitkin pääsee edustusjoukkueeseen ja myös pidemmälle aina ulkomaille saakka. Teemme jo ennestään paljon yhteistyötä junioripuolen kanssa ja siitä hyvänä esimerkkinä viime kesän Pallo-Sepot ja A-juniorit-yhteistyö, ”Ako” muistuttaa.

Jussila käy keskusteluja pelaajista yhdessä Hakan hallituksessa kilpailullisesta toiminnasta vastaavan Seppo Lahtisen sekä päävalmentaja Juho Rantalan kanssa.

– Uudessa roolissaan Akon pitää nyt ottaa entistä isompaa roolia ja minä sitten sparraan ja tuen parhaani mukaan. Hän tuntee erittäin hyvin lähialueiden mielenkiintoiset pelaajat.

Lahtinen täsmentää, että valmentajakaksikolla on edelleen suurin valta pelaajavalinnoissa, mutta seura päättää yhdessä lopullisista hankinnoista.

– Valmentajat ovat aina se terävin kärki kilpailullisessa osaamisessa ja sanovat sen viimeisen sanan. Juho on pitkästä aikaa sellainen valmentaja, joka on intohimoinen, sitoutunut ja hänen kansaan on helppo keskustella eikä hän tykkää pahaa, vaikka olisi hänen kanssaan eri mieltä. Aika levollisin mielin katson tällä hetkellä tilannetta hallituksesta käsin, Lahtinen toteaa.

Hakan pyrkimyksenä on rakentaa kilpailullista puolta pitkällä tähtäimellä. 

– Meidän täytyy rakentaa joukkue meihin sitoutuneiden pelaajien varaan ja sitten terävillä hankinnoilla saamme iskukykyisen joukkueen. Se on pitkän tähtäimen asia, että saamme omalla työllämme oman näköisemme joukkueen. Enää ei ole sellaista sponsoria, joka antaa rahaa käteen ja sanoo, että rakentakaa joukkue. Kokonaisuutta pitää kehittää pitkällä tähtäimellä, Lahtinen muistuttaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT