Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Markkula: ”Olen moderni laitapakki”

Niko Markkula allekirjoitti Hakan kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen ja liittyy uutena pelaajana Hakan riveihin.

Markkula kuului usean vuoden ajan JJK:n luottopelaajiin ja teki Veikkausliigadebyyttinsä 18-vuotiaana. Viime talvena 23-vuotias peluri lähti hakemaan uusia tuulia Ruotsista kolmannella sarjatasolla pelaavan Eskiltuna City FK:n riveistä ennen kuin palasi loppukaudeksi jyväskyläläisjoukkueen riveihin.

– Pelasin Ruotsissa kaikkia pelipaikkoja maalivahtia lukuun ottamatta. Ehkä siellä pallotatsi tuli ekstrana, mutta muuten se reissu oli aika farssi. Se on nyt taakse jäänyttä eikä sitä kannata enää miettiä, vaan katsotaan eteenpäin, Markkula valottaa aikaansa Ruotsissa.

Nopeajalkainen Markkula viihtyy parhaiten laidalla ja voi pelata joko puolustavassa tai hyökkäävämmässä roolissa, mutta viihtyy parhaiten puolustajana.

– Olen moderni laitapakki eli nousen paljon ja olen juoksuvoimainen. Fyysisiltä ominaisuuksiltani olen hyvä, mutta pikkaisen pitäisi saada ehkä vielä lihaa luiden ympärille, Markkula kuvailee itseään.

– Pelaan mieluiten oikealla, mutta minulle ei ole mikään ongelma pelata myöskään vasemmalle. Pystyn pelaamaan molemmilla puolilla ilman ongelmia, hän jatkaa.

 

Markkulalla on tilillään 84 ottelua Veikkausliigassa ja hän on onnistunut neljästi maalinteossa. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT