Haka päätti kauden voitokkaasti

Hakan kauden päätöspeli kulki mallikkaasti ja koskilaiset jatkoivat kovaa kotisaldoaan. Haka ei hävinnyt koko Ykkösen kaudella kertaakaan kotiyleisönsä edessä. Lauantaina kaatui Viikingit lukemin 3-1.

Haka sai otteluun hyvä alun, sillä Jussi Aalto onnistui maalinteossa jo kymmenennellä minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään Viikinkien maalin eteen ja Aalto pisti pallon varmasti takakulmaan.

Iltapäivän toisen maalinsa Aalto teki rangaistuspotkusta. Pilkku tuomittiin, kun Eetu Muinonen revittiin nurin rangaistusalueella.

Viikingit teki reilun puolen tunnin kohdalla kaksi pelaajavaihtoa ja joukkue sai vaihdoista uutta puhtia. Joni Korhonen tälläsi komean kavennusmaalin 37. minuutilla ja ennen puoliaikaa Viikingit sai kertaalleen pallon Hakan maalitolppaan.

Hakan kolmas maali syntyi juuri ennen tunnin täyttymistä. Lasse Linjala pääsi puolittain läpi, mutta Viikinkien maalivahti Mika Johansson torjui tilanteen. Vieraiden harmiksi torjunta kimposi Jani Bäckmaniin ja vieri siitä maaliin.

– Voitto oli tämän pelin isoin juttu. Vähän rauhatonta peli oli välillä, mutta toisaalta loimme aika paljon tilanteita, Hakan päävalmentaja Juho Rantala totesi.

Viikinkien luotsi Ilkka Jäntti myönsi Hakan paremmuuden.

– Tämä oli vähän kuin kautemme pienoiskoossa. Hyviä yksilösuorituksia, mutta joukkueena emme pystyneet pelaamaan Hakan tasolla, Jäntti sanoi.

Ykkösen kausi on nyt päätöksessä ja Haka sijoittui toiseksi. Kauden ilonaiheisiin kuului Aallon maalikuninkuus, joka irtosi 15 osumalla.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Patrik Rikama, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori, Olukorede Aiyegbusi, Dema (var.) (53. Jarno Mattila), Sakari Saarinen, Eetu Muinonen, Jussi Aalto (var.), Sasha Popovitch (53. Venance Zézé), Lasse Linjala (78. Juha Pirinen).

Kuvat: Olli Nykänen