Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jatkopäätös oli Pesoselle helppo

Hakan monivuotinen maalivahti Saku Pesonen allekirjoitti valkopaitojen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Pesonen on viihtynyt hyvin Hakassa ja Valkeakoskella, joten siinä mielessä uuden sopimuksen allekirjoittaminen ei ollut hankalaa.

– Kyllä se oli aika helppo päätös. Olen ollut täällä pitkään ja minulla on kova usko seuraan ja joukkueen tekemiseen. Haka halusi pitää minut, olen viihtynyt täällä, perhe on asettunut tänne ja tässä seurassa on hyvä olla. Minulla ei ollut mitään hinkua lähteä pois, kaudesta 2009 Hakassa ollut Pesonen kertoo.

Hakan kausi päättyi lauantaina, kun kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit. Haka koki kauden aikana vain kolme tappiota, kun se hävisi KooTeePeelle, Viikingeille ja Jipolle. Pesosen mukaan Hakan kohtaloksi kuitenkin koituvat tasapelit sekä kärkijoukkueiden keskinäiset kohtaamiset.

– Vähän jäi hampaankoloon ja vaikka kausi oli ihan hyvä, niin viimeinen puristus jäi puuttumaan emmekä saaneet muilta kärkijoukkueilta tarpeeksi pisteitä, Pesonen manaa.

– Pelillisten tapahtumien perusteella meidän olisi pitänyt voittaa enemmän pelejä, mutta emme joskus saaneet kuin pisteen mukaamme. Meidän olisi pitänyt pystyä kääntämään ne pelit meille ja SJK onnistui siinä. Ei ollut niin merkitystä jos hävisimme Jipolle tai Viikingeille, mutta emme pystyneet ottamaan muilta kärkijoukkueilta yhdeksässä pelissä kuin kaksi voittoa, vaikka pelillisesti olimme niissä parempia, Pesonen purkaa kautta.

Pesonen on kuitenkin luottavainen, että Haka taistelee noususta myös ensi kaudella.

– Aivan varmasti taistelemme noususta. Pyrimme pitämään tämän vuoden rungon kasassa ja pelaajilla on ainakin kova halu jatkaa. Juho pääsee nyt rakentamaan omannäköistä joukkuetta ja pääsee kasaamaan sitä alusta lähtien.

– Uskon, että saamme ensi kaudeksi iskukykyisen joukkueen. Meillä oli tänä vuonna loistava henki joukkueessa ja jos sama runko säilyisi, niin henkikin säilyisi, Pesonen muistuttaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT