Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jussi Aalto: ”Emme suostu häviämään”

Hakan tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo 13 ottelun mittaiseksi, kun valkopaidat hakivat Kotkasta tasapelipisteen. Seuraava haaste on edessä perjantaina, kun vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja Ilves.

Haka ei pystynyt murtamaan FC KooTeePeen kotitaikaa, sillä Sami Ristilän miehistö on edelleen tappioitta kotikentällään. Nousu tappioasemasta kuitenkin tyydytti Hakan maalitykki Jussi Aaltoa.

– Joukkueessa on tällä hetkellä luottavainen fiilis. Kotka on vaikea paikka vierailla ja onneksi pystyimme nousemaan ottelussa tasoihin. Seuraava Ilves-ottelu on tosi tärkeä. Sinne on varmasti tulossa paljon yleisöä ja hieno matsi on tiedossa, Aalto hehkuttaa.  

Haka koki edellisen tappionsa kesäkuun puolessavälissä. Joukkueen henkisestä vahvuudesta kertoo omalta osaltaan nousu tasapeliin Kotkassa.

– Emme suostu häviämään. Välillä meille on osunut huonojakin pelejä, mutta olemme siitä huolimatta pystyneet saamaan tuloksen aikaiseksi. Joukkueessa on nyt tosi hyvä meininki ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

Hakan päävalmentajaksi heinäkuun alussa tulleen Juho Rantalan tili on edelleen tappioton Hakan peräsimessä ja uusi valmentaja saakin Aallon kehut.

– Hän on tuonut paljon uutta treeneihin ja peleihin. Lisäksi hän on tuonut paljon energiaa ja kaiken kaikkiaan joukkueessa on hyvä meininki nyt päällä, Aalto kehuu.

Isoveli Iiro suositteli Hakaa

Aalto siirtyi Hakaan täksi kaudeksi ja on onnistunut erinomaisesti. Aalto jakaa Ykkösen maalipörssin kärkeä yhdessä Kalle Multasen kanssa 12 osumalla. Raumalaislähtöinen peluri ei ole katunut päätöstään siirtyä Hakaan.

– Olen ollut tosi tyytyväinen Hakassa. Aluksi ajattelin, että tämä olisi askel taaksepäin, mutta Ykkönen on tosi hyvä sarja ja Haka on hyvä joukkue. On myös kiva taistella noususta ja kärkipaikoista, kun liigassa tuli yleensä taisteltua sarjapaikasta. Lisäksi onnistumisia on tullut ihan hyvin ja täällä on kiva pelata, yli 150 liigaottelua HJK:ssa, Jarossa ja VPS:ssa pelannut peluri miettii.  

Jussi seuraa isoveljensä Iiron jalanjälkiä, sillä ”Iippa” viiletti Hakan paidassa vuosituhannen alussa parin kauden ajan.

– Ei sieltä nyt mitään erikoisia vinkkejä tullut, kun siitä on kuitenkin kymmenen vuotta kun hän täällä pelasi. Hän kuitenkin suositteli tänne tulemista ja totesi tämän olevan jalkapallokaupunki, ”Geru” valottaa.

Aalto hakee maalitilastolle täytettä perjantaina, kun Tehtaan kentällä mitellään tärkeiden pisteiden lisäksi myös Pirkanmaan herruudesta, kun vastaan asettuu Ilves. Ottelu alkaa kello 18.30. Otteluun on tulossa runsaasti yleisöä, joten liput kannattaa hankkia ennakkoon Hakan toimistolta.

 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT