Hakalle pinna tuliaisina Kotkasta

Haka oli tiukoilla vierasottelussaan KooTeePee:tä vastaan, mutta puristi yhden pisteen 1-1 (0-0) -tasatuloksella. Hakalle tasapeli tiesi sitä, että lauantaina Ilveksen voittanut SJK on nyt niukasti Ykkösen kärkipaikalla maalieron turvin.

Ottelun tempo oli kova alusta lähtien ja kotijoukkue näytti kyllä sen, miksi Arto Tolsa areena on ollut niin hankala paikka vierailla. Hakan parhaat paikat tulivat ensimmäisellä puoliajalla Venance Zézélle, mutta onnistumisia ei vielä siinä vaiheessa tullut.

KooTeePee meni johtoon heti toisen puoliajan alkuun. Samuli Kaivonurmi iski Kevin Sawchakin nappisyötön ohi Saku Pesosen.
Haka tuli tasoihin 69. minuutin kohdalla. Zézé niputti kotijoukkueen puolustuksen ja nosti kauden maalimääränsä kahdeksaan.
Molemmat joukkueet hakivat hanakasti maalia pelin loppuhetkillä, mutta enempää osumia ei nähty.

Mielenkiintoiset Ykkösen ottelut jatkuvat Hakan osalta perjantaina, kun Tehtaan kentällä pelataan Pirkanmaan paikalliskamppailu. Haka-Ilves pyörähtää käyntiin kello 18.30 ja tuohon otteluun on ennakkomielenkiinnon perusteella odotettavissa todellinen yleisöennätys.

Hakan kokoonpano KooTeePee:tä vastaan: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Patrik Rikama-Hinnenberg, Marco Matrone, Eetu Muinonen (57. Juha Pirinen), Sakari Saarinen, Jussi Aalto (73. Lasse Linjala), Venance Zézé, Aaron King (85. Jarno Mattila).