Haka taisteli pinnat Kajaanista

Jussi Aallon vahva maalivire sai jatkoa Kajaanissa, josta Haka haki täyden potin Ykkösen ottelusta AC Kajaania vastaan. Aalto iski Hakan molemmat maalit 2-1 -voittoon päättyneessä kamppailussa.

Aalto vei Hakan johtoon 17. minuutin pelin jälkeen. Flipperipallo pyöri AC Kajaanin rangaistusalueella ja Aalto niittasi vapaasta paikasta pallon verkkoon.

Illan toisensa Aalto viimeisteli rangaistuspilkulta 33. minuutin kohdalla. Venance Zézé kaadettiin rangaistusalueella eikä Aalto erehtynyt 11 metristä.

Haka-vahti Saku Pesosen pitkä nollaputki meni poikki 67. minuutilla, kun AC Kajaanin Vadim Gospodars pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Pesonen oli vedossa mukana, mutta pallo upposi etukulmasta sisään.

Ykkösen muista kärkijoukkueista SJK voitti PK-35 Vantaan. Ilves puolestaan jäi tasapeliin OPS:n kanssa ja KooTeePee JIPPO:n.

Hakalla ja SJK:lla on eroa edelleen kaksi pistettä. Valkopaitojen seuraava ottelu on tulevana lauantaina, kun Tehtaan kentälle saapuu vastustajaksi OPS.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Dema, Marco Matrone, Eetu Muinonen, Sakari Saarinen (88. Sasha Popovitch), Venance Zézé, Jussi Aalto (60. Juha Pirinen), Aaron King (var.) (78. Lasse Linjala).