Haka valloitti Vuosaaren

Haka kuittasi edellisottelussa FC Viikingeille kokemansa tappion kaatamalla vuosaarelaisjoukkueen Itä-Helsingissä 3-0 (2-0). Voitto pitää Hakan edelleen sarjan kärjessä ja ottelu oli valkopaidoille jo yhdeksäs peräkkäinen ilman tappiota.

Haka aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäisen kerran maali oli lähellä jo muutaman minuutin jälkeen, kun Haka sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Jussi Aallon vapari meni suoraan Viikingit-vahti Mika Johanssonin syliin. Kotijoukkue tahditti peliä ensimmäisen puoliajan alun ja Eero Peltonen pääsi ohjaamaan keskityksestä maalin edustalta vartin kohdilla, mutta Regi Nooitmeer oli oikeassa paikassa peittämässä Peltosen yritystä. Kymmenen minuuttia myöhemmin ja Aalto kokeili jälleen laukauksensa tehoja, mutta kuti meni jälleen päin Johanssonia.

Sen jälkeen Viikingit sai mahdollisuutensa siirtyä ottelussa johtoon, kun ensin pari minuuttia Aallon laukauksen jälkeen Jesse Ahonen kokeili suoraan ilmasta, mutta osui palloon huonosti ja yritys viuhui Hakan maalin ohi. Heti seuraavalla minuutilla pallo pomppi entiselle Haka-pelaaja Obi Metzgerille, joka pääsi vapaasti laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta valkopaitojen onneksi pallo meni niukasti ohi maalin.

Hakan kannalta vapauttava maali nähtiin 30. minuutin kohdalla, kun Venance Zézé eteni keskeltä Viikinki-puolustajien läpi ja pallo ajautui Jussi Aallolle rangaistusalueelle ja hän sijoitti pallon varmasti ohi Johanssonin vieden Hakan johtoon.

Viikingeillä oli vielä oiva paikka tasoittaa Markus Maunun toimesta viisi minuuttia ennen taukoa, mutta jälleen laukaus päätyi mainosaitoihin. Koskilaisittain helpottava toinen osuma nähtiin pari minuuttia ennen taukoa, kun Eetu Muinosen lähettämä vapaapotku painui lopulta pelaajamassan läpi takakulmaan.

Toiselle puoliajalle Viikingit aloitti vahvasti, kun Metzger oli heti lähellä maalintekoa heti ensiminuutilla, mutta Saku Pesonen oli mies paikallaan. Aallolla oli viisi minuuttia myöhemmin paikka sinetöidä lopullisesti ottelu. Raumalaislähtöinen hyökkääjä hassutti ensin Viikinkien puolustajan, mutta laukaus jäi vaisuksi ja suuntautui suoraan Johanssonin syliin. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Hakalla oli jälleen paikka ratkaista, kun ensin Nooitmeer pääsi kulmapotkusta laukomaan ja Johanssonin torjumaan palloon pääsi Muinonen kokeilemaan, mutta kova laukaus meni päätyverkkoihin.

Viikingit ei saanut kehitettyä kunnon takaa-ajoa ja lopulta Haka iski lopullisen niitin verkkoon viimeisellä minuutilla, kun Marco Matrone vapautti Juha Pirisen läpiajoon eikä ”Piri” epäonnistunut ja huudatti mukavissa määrin Vuosaareen matkustaneita Hakafaneja.

Haka on seuraavaksi tulessa keskiviikkona, kun kärkitaistelussa mukana oleva AC Oulu saapuu Tehtaan kentälle. Ottelu alkaa kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Regillio Nooitmeer (v), Sami Sanevuori, Dema, Marco Matrone, Jussi Aalto (75. Sasha Popovitch), Sakari Saarinen, Olukorede Aiyegbusi, Lasse Linjala, Eetu Muinonen (83. Juuso Salonen), Venance Zéze (59. Juha Pirinen)