Mahtava taisteluvoitto Vaasasta

pietuvpsKaksi vieraspeliä ja täydet kuusi pistettä. Ei hullumpi saavutus paljon muutoksia kokeneelta Hakan joukkueelta. Viime lauantaina Turusta haettu täysi pistepotti sai seuraa Vaasasta. Vajaamiehisenäkin Haka puristi VPS:sta 1-0 –voiton.

Tuuletukset voiton jälkeen olivat villit ja vapautuneet. Joukkueen kiitokset saivat ne sitkeät fanit, jotka olivat omalla kuljetuksellaan saapuneet kannustamaan Hakaa.

Helpolla kolme pistettä eivät Vaasasta irronneet, sillä koskilaiset joutuivat pelaaman tunnin yhden miehen vajaalla. Sami Ristilä sai taklauksensa seurauksena punaisen kortin, kun ottelua oli käyty 29. minuuttia.

Ristilän ulosajo ei sotkenut Hakan pasmoja, vaan joukkue keskittyi tarkkaan puolustuspeliin. Ottelun ratkaisu tuli Turun tapaan erikoistilanteesta.

Ensimmäistä puoliaikaa oli vain muutama sekunti jäljellä, kun Sebastian Strandvall antoi vapaapotkun keskiviivan tuntumasta. Pallo ajautui Antti Hynyselle, jonka nostoon ehti väliin Mikko Innanen. Lopulta paikalla liukui laitapakki Pietari Holopainen, joka viimeisteli kauden toisen maalinsa.

– Jälleen sanon sen, että ihan sama kuka ne maalit tekee. Tärkeintä on, että upposi. Helkkarin hyvä fiilis jäi pelistä, maalintekijä hehkutti.

Haka kohtaa seuraavaksi HJK:n, osuuko ”Pietu” tuolloinkin?

– Ei tässä nyt mitään paineita kannata maalista ottaa, Holopainen naureskeli.

Hakan joukkueesta ei heikkoja lenkkejä löytynyt, vaikka Ristilä pelin jälkeen olikin hieman allapäin. Jäähän häneltä väliin Tehtaan kentällä pelattavat huippuottelut HJK:ta ja Honkaa vastaan.

Dramatiikkaa oli myös kentän toisessa päässä, kun Holopainen ja maalivahti Henri Sillanpää törmäsivät. Molemmat makasivat hetken aikaa kentän pinnassa, mutta pystyivät jatkamaan peliä.

Sen verran kovan kolhun Sillanpää kuitenkin sai, että joitain minuutteja myöhemmin Henrik Moisander tuli tolppien väliin. Oka Huttunen oli myös vaihtamassa Jarno Mattilaa Holopaisen tilalle, mutta Holopaisen kova huuto kuului hyvin kentän toiselle puolelle.

– Ei tarvitse vaihtaa!

Erikoismaininnan voi antaa maalintekijän lisäksi puolustuksen lukolle Diego Corpachelle sekä rajusti raataneille Strandvallille ja Innaselle. Vaasalaislähtöinen Strandvall oli vanhalla kotikentällään elementissään ja hänen antamistaan erikoistilanteista syntyivät Hakan vaarallisimmat paikat.

Kahdella voitollaan Haka hankki maukkaat asemat ensi viikon keskiviikkona pelattavaan HJK-peliin. Uudistunut Tehtaan kenttä saa varautua melkoiseen yleisöryntäykseen.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Diego Corpache, Petri Viljanen, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (80. Nicolas Kivistö), Sami Ristiä (ulosajo 29. min), Sebastian Strandvall, Antti Hynynen, Mikko Innanen (86. Jarno Mattila).