Hakalle maukas avausvoitto

tpshaka20090418_250x160_2817Haka ei hätkähtänyt kauden avauspelissään Turussa, vaikka TPS siirtyi johtoon jo kolmen ja puolen minuutin jälkeen. Sinnikäs työnteko tuotti tulosta ja toisen puoliajan kaksi osumaa nostivat Hakan 2-1 – voittoon.tpshaka20090418_250x160_2817

Ottelun alku oli punaisissa vieraspaidoissaan pelanneelle Hakalle synkeä, kun TPS sai nopean avausmaalin. Babatunde Wusu jatkoi keskityksen kuudentoista rajalla kytänneelle Wayne Brownille, joka latasi upean osuman.

Maali toimi Hakalle hyvänä herätyksenä ja vähitellen paine siirtyi turkulaisten päähän. Ensimmäisen puoliajan epäonnisin koskilainen oli Mikko Innanen, joka hukkasi parikin hyvää maalipaikkaa. Molemmilla kerroilla TPS:n puolustus ehti aivan viime tipassa eteen ja tilanteet valuivat kulmapotkuiksi.

Hakan vaaralliset hyökkäykset jatkuivat myös toisella puolikkaalla. Innasella ja Mika Mäkitalolla oli molemmilla lähes tyhjät maalit edessään, mutta jostain TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaara vain syöksyi eteen.

Vihdoin Haka onnistui, kun peliä oli pelattu 58. minuuttia. Sebastian Strandvall antoi kulmapotkun ja laitapakki Pietari Holopainen näytti hyökkääjille mallia. Hotpshaka20090418_250x160_2888lopainen latasi pallon voimalla verkkoon muutamasta metristä.

Myös ottelun voittomaali oli samantyyppinen. Jälleen Strandvall antoi kulmapotkun. Tällä kertaa palloon ehti ensimmäiseksi Diego Corpache, joka latasi ensimmäisen maalinsa Hakan paidassa.

Hakan liigaottelut jatkuvat jo keskiviikkona. Tuolloin edessä on matka Vaasaan VPS:n vieraaksi.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä (var.), Diego Corpache (var.), Petri Viljanen, Pietari Holopainen, Jani Kauppila, Sebastian Strandvall, Antti Hynynen (90. Valeri Minkenen), Mika Mäkitalo (80. Jani Bäckman(var.)), Sami Ristilä (89. Jarno Mattila), Mikko Innanen.