Klubi niukasti parempi klassikossa

Hakan Sami Ristilä ei onnistunut vieläkään voittamaan valmentajana HJK:ta. Helsinkiläiset veivät kauden ensimmäisen klassikon nimiinsä Tehtaan kentällä niukasti 1-0.

Ottelun ratkaisu tuli jo 18. minuutin kohdalla. Demba Savage käytti hyödykseen Hakan puolustuksen haparoinnin ja iski pallon voimalla verkon perukoille.

Muuten ottelu oli todella tarkkaa pelaamista ja hyvät paikat olivat kortilla molemmilla joukkueilla. Hakan parhaat paikat tulivat Deman vapaapotkuista, mutta Ville Wallén oli maalillaan tarkkana. Aivan loppuhetkillä Jami Puustinen pääsi puskemaan ja moni jo luuli pallon uppoavan verkkoon, mutta niin vain pallo leijaili yli HJK:n maalin.

Haka esitteli ottelussa myös uuden pelaajan. Italialaisseura AS Taranto Calciosta lainattu Jusu Karvonen tuli ensimmäisellä puoliajalla Shane Mc Faulin tilalle. Mc Faul loukkaantui pahannäköisesti törmäystilanteessa ja irlantilainen vietiin jatkotutkimuksiin Tampereelle. Kovia kolhuja pelin aikana saivat myös joukkuetoveri Sami Sanevuori sekä HJK:n Timi Lahti ja Joel Perovuo.

Saku Pesonen puolestaan teki paluun tolppien väliin usean kuukauden toipumisloman jälkeen. Jarno Mattila ja Antti Ojanperä olivat vaivojensa vuoksi kokoonpanosta sivussa.

Hakan seuraava peli on maanantaina Kuopiossa KuPS:ia vastaan. KuPS on tällä hetkellä ainoa joukkue liigassa, joka ei ole kuluvalla kaudella voittotiliään avannut.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Sami Sanevuori (var.), Pauli Kuusijärvi, Juuso Salonen, Dema (78. Topi Järvi), Marco Matrone (var.), Shane Robinson, Shane Mc Faul (43. Jusu Karvonen), Juha Pirinen (var.) (64. Kastriot Kastrati), Obi Metzger, Jami Puustinen.