Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Juuso Salonen hakee lopullista läpimurtoa

Juuso Salonen on yksi niistä seitsemästä omasta kasvatista, jotka kuuluvat tällä hetkellä Hakan edustusjoukkueen vahvuuteen. Kesällä 2009 Veikkausliigassa debytoinut Salonen allekirjoitti liigakauden kynnyksellä uuden kaksivuotisen sopimuksen valkomustien kanssa.

– Nyt sellainen oli helppo allekirjoittaa, kun tilanne on seurassa paljon selkeämpi kuin esimerkiksi pari vuotta sitten, Salonen toteaa.

Kommenteillaan Salonen viittaa vuoteen 2010, joka oli Hakalta eloonjäämistaistelua. Se oli myös Saloselle uran käännekohta.

– Silloin en päässyt edustusjoukkueessa pelaamaan ja itseluottamus oli aika lailla maissa. Mutta onneksi peliaikaa löytyi Ykkösestä PoPan riveistä. Se lainapesti kyllä pelasti minun urani, Salonen huomauttaa.

Peli-ilo löytyi ja viime kaudella Salonen esiintyi jo 26 liigapelissä. Ensimmäinen liigamaalikin näki päivänvalon, kun toppari osui Honkaa vastaan Tehtaan kentällä.

– Pelipaikalla ei niin suurta merkitystä tällä hetkellä ole. Toppari on ehkä se vahvin tonttini, mutta kyllä minä laitapakkinakin tykkään pelata.

Salonen keskittyy tällä hetkellä täysillä jalkapallon pelaamiseen.

– Armeija loppui hetki sitten ja vielä en ole opiskelupaikkaa miettinyt. Nyt satsaan jalkapalloon ja katson mihin asti rahkeet riittävät.

Viime vuonna Salonen pääsi jo alle 21-vuotiaiden maajoukkueen matkaan.

– Silloin istuin vaihdossa eikä peliaikaa tullut. Siinä voisi olla tavoitetta tälle kesälle.

Salonen ja muut hakalaiset esittäytyvät ensimmäisen kerran tällä kaudella kotiyleisölle sunnuntaina. Ottelu IFK Mariehamnia vastaan alkaa Tehtaan kentällä kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT