Kotiavaus päättyi tappioon

Haka ei pystynyt ylläpitämään JJK-pelin hyvää virettään liigakauden kotiavauksessaan. IFK Mariehamn haki pisteet Tehtaan kentältä lukemin 2-0.

Peli sai isäntien kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun ahvenanmaalaiset siirtyivät johtoon jo 7. minuutin pelin jälkeen. Petteri Forsell antoi kulmapotkun ja Aleksei Kangaskolkka liippasi vieraat johtoon.

Ensimmäinen puoliaika mentiin Hakan niukassa hallinnassa. Tehtaan kentän pehmeä nurmi esti lyhytsyöttöpelin IFK:n kenttäpäädyssä ja korkeat keskitykset oli IFK:n isokokoisen toppariparin helppo napsia. Viimeinen silaus jäi uupumaan.

Toisen puoliajan alussa Hakalla oli hyvä paikka tasoitukseen, mutta Claudio Matronen kuti kimmahti maalikehikon väärälle puolelle. Pian tämän jälkeen IFK rokotti toistamiseen.
Pitkän sivurajaheiton jälkeen Haka epäonnistui purussa, Forsell sai pallon ja yllätti laukauksellaan Hakan maalissa torjuneen Mihaly Szerovayn.

Vieraiden toinen maali lamaannutti Hakan hetkeksi, mutta viimeisen parinkymmenen minuutin aikana valkopaidoilla oli useampikin hyvä mahdollisuus päästä peliin mukaan. Etenkin Jami Puustisella oli pari maukasta maalipaikkaa. Ensimmäisessä yrityksessään Puustisen läpiajo tyrehtyi maalivahdin torjuntaan ja toisessa Puustinen puski vapaasta paikasta Topi Järven nappikeskityksen hieman yli.

Hakan ottelut jatkuvat Tehtaan kentällä jo torstaina. Tuolloin vastassa on Suomen Cupin ottelussa MYPA. Tuon pelin voittaja kohtaa puolivälierissä joensuulaisen JIPPO:n vieraskentällä.

Hakan kokoonpano: Mihaly Szerovay, Antti Ojanperä, Juuso Salonen, Pauli Kuusijärvi, Sami Sanevuori (var.), Shane Robinson, Marco Matrone (58. Shane Mc Faul), Claudio Matrone, Jarno Mattila (70. Topi Järvi), Kastriot Kastrati (58. Jami Puustinen), Obi Metzger.